Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Insight Competence är Gasellföretag 2022 – Omtanke och humant ledarskap är nyckeln

Artikeln är skriven och publicerad i DI samband med Di Gasellutmärkelse 2022.

Insight Competence är Gaseller 2022

För rekryterings- och bemanningsföretaget Insight Competence är en omtänksam, varm och inkluderande ledarstil en tydlig framgångsfaktor. En stark och värderingsdriven kultur och inriktningen mot en underexploaterad nisch på bemannings- och rekryteringsmarknaden har banat väg för Insight Competences Gasellstatus.

Efter ett par år som anställd i bemannings-och rekryteringsbranschen valde Maria Bergholtz 2016 att bryta sig loss och starta sin egen verksamhet. Hennes vision var att starta ett bemannings- och rekryteringsbolag som kunde tillgodose behoven i ett segment som dittills saknat en specialiserad leverantör: mediebyråer/mediehus i behov av kvalificerad digital kompetens. Maria Bergholtz hade under sina år i branschen identifierat deras behov och bestämde sig för att gå från tanke till handling.

–Rekryteringsaffären står i dagsläget för 20 procent av vår omsättning, medan bemanningsaffären med fokus på digitala specialister till mediebyråer står för 80 procent. Vi består av sju medarbetare och ett trettiotal uthyrda konsulter. Vi är fortfarande ensamma i vår nisch inom media och tror verkligen på värdet av högspecialiserade tjänster, säger Maria Bergholtz.

Insight Competence, Gaseller 2022

 

Inkluderande företagskultur

Maria har under årens lopp flerfaldigt prisbelönats för sin inkluderande, engagerade och varma ledarstil. En viktig drivkraft i tillvaron som entreprenör är just att skapa den arbetsplats Maria Bergholtz själv saknat, en inkluderande organisation med en kultur där medarbetarna trivs, utvecklas och mår bra.

–Det handlar om att sätta laget framför jaget, verka för allas lika värde och att sätta tydliga mål som vi uppnår tillsammans. Vi har även en bonusmodell som baseras på vad vi som team har åstadkommit, säger Maria Bergholtz.

 Att leda ett lönsamt bolag genom snällhet – Till artikeln 

 

Viktig milstolpe att bli Gasellföretag

Hennes ambition är att Insight Competence ska fortsätta växa kontrollerat i en takt som gör att hela organisationen hänger med.

–Jag var 47 när jag startade Insight Competence och vill gärna inspirera andra som har en relativt lång karriär bakom sig att våga följa sin dröm och starta i gång en egen verksamhet. Gasellutmärkelsen betyder enormt mycket för mig. Det har länge varit ett mål att utses till Gasellföretag, utmärkelsen är en bekräftelse på att en mjuk, inkännande och human ledarstil kan generera tillväxt. Med den inställningen har jag och mina kollegor under våra fem verksamhetsår lyckats öka omsättningen stadigt för varje år, i dagsläget med en omsättning på fyrtio miljoner kronor, säger Maria Bergholtz.

Vi är Insight Competence

För oss finns det inget bättre än den stund när en perfekt match skapas mellan företag och kandidat. Vår drivkraft? Att ge varje kandidat en genuin chans att upptäcka sitt drömjobb och hjälpa företag att finna rätt talang. Med en specialisering inom marknad, media, försäljning & analys men också ett start ben inom HR, kombinerar vi vårt omfattande nätverk och gedigna branscherfarenhet för att erbjuda er expertis hjälp inom rekrytering och interim. Oavsett om du är kund eller kandidat. Under åren har vi även samlat på oss en rad utmärkelser och finalist platser så som; Årets Rekryteringsföretag och Årets Raket tre år i rad, och även Årets Företagare i Stockholm stad 2021. Nu kan vi även titulera oss som Gasellföretag 2022.

Läs mer om oss här

Vi använder oss av Insight Competence både när det gäller rekrytering och interimslösningar. De är otroligt lyhörda och professionella, alltid med vårt bästa i fokus. Att de kan branschen och förstår rollerna de tar sig an gör att vi gör många lyckosamma rekryteringar tillsammans med dem. Vi hyr ofta in konsulter av Insight Competence, och vi imponeras ständigt av deras snabbhet och är så nöjda med att de alltid hittar rätt profiler på så kort tid.

– Sara Forsberg, CCO, Aller Media

Vi som arbetar på Insight Competence
Evelina Josefsson
  • Evelina Josefsson
  • Rekryteringskonsult & Kandidatansvarig
    Linda Skyllner
    • Linda Skyllner
    • Rekryteringskonsult & Rekryteringsansvarig
    Fredrik Paul
    • Fredrik Paul
    • Rekryteringskonsult
    Maria Bergholtz
    • Maria Bergholtz
    • Grundare och VD