Second Opinion – Kvalitetssäkra er rekrytering

Har ni bestämt er för att sköta rekryteringen själva?

Vi förstår att det ibland inte finns ekonomi till att anlita en rekryteringsbyrå fullt ut för er process. Idag är det lika vanligt att anlita en rekryteringsbyrå som att göra rekryteringen själva men det finns en del fallgropar att tänka på. Att sköta hela processen från ax till limpa själva innebär ytterligare press på en redan arbetstyngd mellanchef och en felrekrytering kan bli ett faktum. En felrekrytering är inte bara en onödig och stor risk för er arbetskultur och er nya medarbetare. Det är också väldigt kostsamt, både i pengar och vad gäller employer branding.

Vi på Insight Competence hjälper till att kvalitetssäkra er rekrytering genom oberoende professionell bedömning av slutkandidater i rekryteringsprocessen.  Detta kallar vi för en Second Opinion.

https://insightcompetence.se/wp-content/uploads/insightmars23_fotocamillarf_016.jpg

Varför är en Second Opinion värdefullt för er? 

Ni undviker en felrekrytering och kostsam ny process. Detta sparar värdefull energi för er och er medarbetare.

Tiden ni sparar in kan ni lägga på att utveckla er affär och er organisation. Att säkerställa att slutkandidaten är 100% rätt sett till såväl kompetens som personlighet är en process som inte skall hastas fram.

Ni får in en expert och ett extra bollplank som kan rollen och er bransch. Hen kan snabbt kan göra en bedömning och säkerställa att ni genomfört en kvalitativ process. Detta är väldigt effektivt vid såväl nyrekrytering som att bedöma interna sökanden.

Vill ni veta mer direkt?

Kontakta Maria Bergholtz här 

https://insightcompetence.se/wp-content/uploads/insightmars23_fotocamillarf_028.jpg

Detta får ni av oss när bestämt er för en Second Opinion

Kravprofilsmöte för att säkerställa att det är tydligt vad som efterfrågas i rollen. Djupgående behovsanalys av såväl egenskaper som kompetens.

Analyser av era slutkandidater i relation till kravprofilen

Djupintervjuer med kandidaterna utifrån det som kommit fram i kravprofilsmötet och avstämning mot eventuella redan utförda personlighetstester

– Presentation av intervjuer tillsammans med vår professionella bedömning av slutkandidaterna.

Referenstagning från minst två referenser, samt rapport och vår objektiva rekommendation på slutkandidaten.

Kontakta Maria Bergholtz idag så berättar hon mer kring vårt Second Opinion erbjudande.

Pia Brunn, Head of Fundraising & Loyalty – Plan International

Har fått hjälp av Insight Competence med flera rekryteringar. Väldigt bra att samarbeta med och framförallt proffs på att hitta rätt profiler, inte bara utifrån erfarenhet utan en fingertoppskänsla för personlighetsmatchning också! Och enkelheten i processen med snabb återkoppling också ett stort plus!

Johanna Alanko, COO, AdOn

Vi på AdOn är väldigt nöjda med vårt samarbete med Insight Competence. Förutom att de har presenterat bra kandidater för oss, så har de genom hela processen varit lyhörda, snabba och haft stor tillgänglighet. En av deras främsta styrkor upplever vi är deras insikter om vår bransch och deras stora nätverk. De har stor förståelse för de utmaningar som finns och de kompetenser som behövs!

rekrytering_marknad_media_försäljning_analys_Insight_Competence

Vill ni ha hjälp med hela rekryteringsprocessen?

Tack vare vårt starka nätverk av kandidater, våra processer som bygger på kreativ headhunting och search samt vår flexibilitet kring att skräddarsy rekryteringsuppdraget är vi det bästa alternativet för att hjälpa er hitta er nästa stjärna.

Läs mera om hur vår rekryteringsprocess går till.

rekrytering_marknad_media_försäljning_analys_Insight_Competence

Bemanning- och konsulttjänster

Vi vet att behovet av att fylla en position kan uppstå på kort varsel och ibland är en interimslösning den bästa lösningen. Med en konsult kan ni få den förstärkning till det område ni behöver. Vi har konsulter med varierande grad av senioritet inom marknad, media, försäljning & analys.

Läs mer om vår bemanning- och konsulttjänst här.

Kontakta Maria Bergholtz

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer