Bemanning och konsulttjänster

Vi vet att behovet av att fylla en position kan uppstå på kort varsel och ibland är en interimslösning den bästa lösningen. Vi har lång erfarenhet av att matcha rätt talang med rätt arbetsgivare. Kontakta oss nedan så hjälper vi dig!

HJÄLP MIG MED BEMANNING

 

 

https://insightcompetence.se/wp-content/uploads/namnlos-design-5.jpg

Bemanning inom marknad, media, försäljning och analys

Med lång erfarenhet inom ovanstående branscher vet vi att behovet av att fylla en position kan uppstå på väldigt kort varsel och att det inte alltid finns möjlighet att nyrekrytera för att lösa situationen. Det kan exempelvis vara vid föräldraledighet, ett nyvunnet uppdrag som kräver en ny kompetens som inte finns i bolaget eller ett tillfälligt anställningsstopp där nyrekrytering inte är ett alternativ.

Under dessa omständigheter kan en interimslösning i form av en konsult som fyller behovet under en begränsad tid vara det mest lämpliga. Förutom att man snabbt får in en person i teamet så kan en konsultlösning också vara ett sätt att testa hur en ny roll fungerar i organisationen för att sedan tillsätta tjänsten permanent då möjligheten finns.

De samarbeten vi har kring bemanning och konsulttjänster är huvudsakligen med mediebyråer, digitala byråer, publicister, mediehus och marknadsavdelningar.

HJÄLP MIG MED BEMANNING

https://insightcompetence.se/wp-content/uploads/namnlos-design-2021-12-06t194117.470-e1638816195524.jpg

Hur kan Insight Competence hjälpa er med bemanning och konsulttjänster?

Vi på Insight Competence är experter på rekrytering och bemanning och vana vid att snabbt hitta hållbara interimslösningar för våra kunder. Vi vet att även om rätt kompetens är a och o, så är det minst lika viktigt att matcha rätt person med rätt organisation för att resultatet ska bli optimalt.

Förutom vårt stora nätverk i branschen har vi en unik Konsultpool (tidigare Mediepoolen) som består av specialister och generalister med varierande grad av senioritet inom marknad, media, försäljning och analys. Detta i kombination med att vi suttit på många av de roller vi rekryterar till gör att vi är det självklara valet för er som behöver hjälp med bemanning inom våra nyckelbranscher.

I ett unikt samarbete med IAB har vi även möjligheten att erbjuda våra konsulter certifiering genom IABs digitala kurser. På detta sätt säkerställer vi att våra konsulter har de bästa förutsättningarna för att leverera i sina uppdrag. Hör av er till oss så gör vi tillsammans en behovsanalys och kommer överens om hur vi på bästa sätt kan hjälpa er!

Vi fick otroligt snabb, professionell och bra hjälp från Insight Competence för att lösa en oväntad resursbrist. Vänligt bemötande, förståelse för verksamheten och framförallt en fantastisk konsult!

– Karin Rytter, HR Operations Manager Nordic, Publicis

Bemanningsprocess

Behöver du snabb hjälp på plats? Här kan du läsa vår process, steg för steg.

1

Analys av ert behov

Tillsammans med er går vi igenom ert behov och vad ni behöver ifrån konsulten. Vilken typ av arbetsuppgifter, kompetens och även hur långt uppdraget skall vara är viktigt för att hitta rätt person som snabbt kan vara på plats. Att ge konsulten rätt förutsättningar är avgörande och vi tar även upp hur och var arbetet kan utföras (distans vs kontor). Vi går även igenom er företagskultur för att matcha rätt person till uppdraget. Vi på Insight Competence är måna om våra kandidater och kunder och ni kan alltid lita på att vi har ert bästa i åtanke.

2

Dags att hitta er konsult

Nu är det dags att hitta er konsult. Vi tar hjälp av vår gedigna Konsultpool och även andra nätverk utifrån framtagen kravspecifikation. Skulle behovet finnas tas en annons fram som publiceras på Insight Competence hemsida och delas på LinkedIn samt övriga sociala mediekanaler enligt överenskommelse. När vi segmenterat vår konsultpool och vårt nätverk presenteras kandidater till er i form av skriftlig presentation tillsammans med CV.

3

Urval, avslut & uppföljning

Efter vår presentation av tilltänkt konsult bokar vi på Insight Competence in en första intervju mellan er och konsulten och vi håller alltid tät dialog med samtliga parter. Vid behov tar vi in referenser från tidigare uppdrag och ett avtal tas fram och signeras av samtliga parter. Uppföljningar görs kontinuerligt under uppdragets gång och även i god tid innan slutfört uppdrag, för att undersöka behovet av förlängning eller om en tillsvidare anställning kan erbjudas.

4

Fördomsfritt och kompetensbaserat

För oss är fördomsfri rekrytering en självklarhet då vi lever efter devisen att det finns en plats för alla. Detta för oss innebär att varken ålder, kön eller ursprung är av betydelse i våra rekryteringsprocesser. Vi arbetar också efter kompetensbaserad rekrytering där vi ser helheten av bakgrund, kompetens och personlighet.

Konsult-bemanning

Fördelarna med att hyra in en konsult

Vi vet att du som rekryterar inom exempelvis marknad och media har stora utmaningar i att hitta rätt talanger med rätt senioritet och bakgrund då behovet uppstår. Detta blir problematiskt då vikten av att ha rätt kompetens på plats vid rätt tid kan vara avgörande för att nå affärsmålen eller leverera på ett nytt kundsamarbete.

Att hyra in en konsult kan vara ett sätt att ta in en ny kompetens i teamet eller att få in fördjupad kompetens inom ett område utan att i ett första skede behöva förbinda sig till en anställning. Det kan vara en möjlighet att testa ett nytt koncept eller utforska ett nytt affärsområde snabbare. Ytterligare en fördel är att du som uppdragsgivare inte behöver ta ansvar för konsultens VAB, ev. sjukfrånvaro etc då detta ingår i vårt uppdrag.

Vi hjälper er med behovsanalysen och att konkretisera vad ni behöver vad gäller kärnkompetens men vi hjälper er även med att identifiera vilka övriga erfarenheter och kunskaper hos konsulten som kan ge extra mervärde för er som företag. Utifrån behovsanalysen använder vi vår Konsultpool samt våra övriga verktyg och kanaler till att hitta den mest lämpade talangen till er organisation.

En konsultlösning är ofta tillfällig men det är inte sällan som våra förmedlade bemanningsuppdrag slutar med att konsulten blir erbjuden en fast anställning hos uppdragsgivaren. Då blir vi extra glada!

Läs mer om vår bemanningsprocess och tveka inte att kontakta oss och berätta om era utmaningar så hjälper vi er gärna med att hitta er nästa stjärna.

HJÄLP MIG MED BEMANNING

Kontakta Annelie Odén

Annelie har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom projektledning, kundansvar, försäljning, ledarskap/försäljningschef, utveckling av affärer samt marknadsföring B2B. Uppgifterna har under åren utförts på såväl reklambyråer och mediebyråer som mediahus samt produktionsbolag vilket ger Annelie stor förståelse för vad som krävs i rollerna ovan för att skapa en perfect match för både kandidater och företaget.

Läs mer