Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Dags för chefsrekrytering? Detta ska ni tänka på

Maria Bergholtz, VD på Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering.  Maria arbetar operativt med rekrytering och konsultuthyrning av alla tjänster inom marknad, media, försäljning och analys och har under dessa år samlat på sig en hel del erfarenhet när det gäller chefsrekrytering. Hur ska man göra för att säkerställa en lyckad rekytering och vilka trender finns det när det kommer till just chefsrekrytering? I en ledare av branschtidningen Personal & Ledarskap, medverkar Maria och ger sina bästa tips om hur ni lyckas med er chefsrekrytering.

Maria Bergholtz-Bemanning

Vilka är de största trenderna inom chefsrekrytering?

– Det är kandidaterna som sitter i förarsätet och det är en otrolig huggsexa om kompetenser. Kandidater är mer kräsna och det ställs mycket högre krav på ledare idag. Aktuella och stora frågor hos medarbetarna är work-life-balance och möjlighet till hybrid arbete. Distansledarskap kräver mer av ledaren och vi upplever att medarbetare i mycket högre utsträckning än tidigare söker nya tjänster eller arbetsgivare på grund av att de är missnöjd med ledarskapet. Tidigare sökte man sig bort för att få andra arbetsuppgifter.

Hur säkerställer man en bra rekrytering?

– Ge processen tid och ställ djupgående frågor. Det är viktigt att inte bara förstå kandidatens fördelar men också dess begränsningar. En ledare behöver ha starka personliga egenskaper för att kunna leda andra människor, det är viktigare än kompetensen. Därför är vi alltid två som intervjuar för att säkerställa detta. Liksom att använda varierande referenser.

Tre faktorer som är nödvändiga vid en chefsrekrytering?

1. En tydlig kravbild som ska inkluderar såväl kompetens som företagets kultur och värderingar. Man kan sällan få allt i en och samma person, därför behövs det också pekas på prioriteringar.

2. Ett gediget researcharbete. Tillförlitliga och breda referenser är A och O.

3. Kunskap (erfarenhet) och kontaktnät.

Vill du läsa vidare?

 Läs hela artikeln hos Personal & Ledarskap för mer tips kring hur ni får en träffsäker kandidat samt vilka fallgropar ni skall undvika.

Dags att fylla ut teamet med spetskompetens?

Behöver du hjälp med rekrytering eller bemanning till din organisation? Utifrån era förutsättningar samt genom kreativ headhunting och search skräddarsyr vi rekryterings- eller bemanningsuppdraget för att hjälpa er hitta er nästa stjärna.

Läs mer om våra tjänster här