Maria Bergholtz
Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Sluta rid på ert varumärke – Det är dags att bli en arbetsplats som alla drömmer om

Att ha ett starkt varumärke är utan tvekan viktigt, men det är inte längre tillräckligt för att locka och behålla de bästa talangerna. Det krävs mer än bara en glittrande fasad för att attrahera de mest eftertraktade kandidaterna. De letar efter något djupare, något som verkligen berör.

En attraktiv arbetsplats handlar inte bara om ett flott varumärkesnamn, lön och förmåner, utan även om att skapa en arbetsplats där medarbetarna trivs och blomstrar och där dem kan växa och utvecklas. Ett ställe där passion, kreativitet och utveckling inte bara är tomt prat i årsredovisningen, utan något som genomsyrar varje vrå av företaget.

Vi på Insight Competence har flera års erfarenhet av att coacha företag inom marknad, media, försäljning och analys och vi känner en angelägenhet om att verkligen betona vikten av att våga investera i att bli en attraktiv arbetsplats. Därför har vi har slagit våra kloka huvuden ihop för att ge dig som ledare några viktiga strategier som kan hjälpa ert företag att behålla lojala medarbetare och samtidigt attrahera de bästa talangerna. Är ni beredda att investera i era anställda, deras välbefinnande och deras framgång? Då ska du läsa våra bästa tips här nedan…

 

 

Skapa en bra företagskultur  från grunden

En stark och positiv företagskultur är direkt avgörande. Ingen vill arbeta på en plats där det finns dåliga vibbar och tar man inte tag i det så kan företaget få ett dåligt rykte och en rejäl uppförsbacke tillbaka. Det kostar ingenting att skapa en arbetsmiljö där medarbetare känner sig motiverade, engagerade och delaktiga. Detta kan uppnås genom att tydligt kommunicera företagets värderingar och vision redan vid er onboarding. Det kommer främja en öppen kommunikation och uppmuntra till ett positivt samarbetsklimat för alla era medarbetare. En företagskultur som bygger på tillit och respekt ger en känsla av tillhörighet och gör dem mer benägna att stanna långsiktigt.

Läs Maria Bergholtz krönika- Att leda ett lönsamt bolag genom snällhet 

Belöna prestation och konkret feedback

Att erkänna och belöna prestation är en mycket viktig faktor i ämnet.  Det handlar om att ge beröm och uppmuntran för väl utfört arbete och att du som ledare tydligt visar uppskattning för medarbetares ansträngningar och framsteg de gör som nyckelspelare hos er. En organisation är ingenting utan sina medarbetare. Detsamma gäller konstruktiv feedback. Är man inte av åsikten att teamet, en själv eller sin kollega inte fullföljt sin arbetsuppgift eller har åsikter om leveransen, bör man som en god ledare på ett bra och motiverande sätt berätta detta och ge konkret exempel. Detta är för att ge medarbetaren den bästa förutsättningen för att lyckas. Det visar bara att du är intresserade av deras arbete och finns där för att coacha och ge support.

Möjligheter till personlig och professionell vidareutveckling

Kontinuerlig personlig och professionell utveckling är för många A och O. Alla vill vi på nått sätt utvecklas i vårt arbete och i oss själva. Detta ligger idag högt upp på kandidaternas lista när de söker nytt jobb. Genom att erbjuda relevant vidareutbildning, mentorskap och karriärvägar inom företaget kan ni visa att ni investerar i medarbetarnas tillväxt och därför attrahera nya talanger att söka sig till er.  Att skapa en lärande organisation där medarbetare ges möjlighet att kontinuerligt utveckla sina kunskaper och färdigheter, inte bara gynnar medarbetaren som individ utan också företagets långsiktiga framgång. Företaget som värdesätter sina medarbetare och ger dem möjlighet att blomstra kommer ALLTID vara vinnare i dagens arbetsmarknad och ger dig lojala lagspelare i många år fram.

Flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv

Flexibilitet är en eftertraktad faktor för många talanger. Att erbjuda möjligheter till flexibel arbetstid, distansarbete och balans mellan arbete och privatliv är avgörande för att attrahera och behålla medarbetare. Vi är alla olika och vi tänker och agerar på helt olika sätt. Därför är det viktigt att lyssna på dina medarbetares behov. Genom att främja en hälsosam balans mellan arbete och privatliv visar företaget och du som ledare att de bryr sig om sina medarbetares välbefinnande och ger dem möjlighet att trivas både på och utanför arbetsplatsen.

Hur tänker ert ni kring distansarbete? Många fantastiska kandidater vi träffar har valt att arbeta på distans och även om personen inte aktivt kan vara på kontoret varje dag kan kandidaten göra ett minst lika bra eller till och med bättre jobb än medarbetaren som kommer in till sitt skrivbord varje dag på fasta tider. Hur skulle det vara om vi tvingade hjärnan att BARA vara kreativa 4 timmar per dag och under dessa 4 timmar MÅSTE du leverera! Det hade nog inte fungerat så bra, eller hur?

 

Avslutningsvis vill vi poängtera att inget händer över en natt. Kontinuerligt arbete ger god effekt framåt och om ni kliar er i huvudet redan på punkt ett här ovan, är det nog bäst att ni börjar agera. Det är aldrig försent att bli en arbetsplats alla drömmer om.

———————————————————————————————————————————————————————————

Här hittar du alla våra nyheter & artiklar 

Kontakta Maria Bergholtz

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer
rekrytering_marknad_media_försäljning_analys_Insight_Competence

Vill ni ha hjälp med hela rekryteringsprocessen?

Tack vare vårt starka nätverk av kandidater, våra processer som bygger på kreativ headhunting och search samt vår flexibilitet kring att skräddarsy rekryteringsuppdraget är vi det bästa alternativet för att hjälpa er hitta er nästa stjärna.

Läs mera om hur vi kan hjälpa er.

rekrytering_marknad_media_försäljning_analys_Insight_Competence

Bemanning- och konsulttjänster

Vi vet att behovet av att fylla en position kan uppstå på kort varsel och ibland är en interimslösning den bästa lösningen. Med en konsult kan ni få den förstärkning till det område ni behöver. Vi har konsulter med varierande grad av senioritet inom marknad, media, försäljning & analys.

Läs mer om vår bemanning- och konsulttjänst här.