Varför anlita ett rekryteringsföretag?

Många företag tror att de sparar pengar på att sköta rekryteringen själva men verkligheten är ofta en annan. Billigare blir det vanligtvis bara om den som gör rekryteringen själv sitter på ett relevant nätverk och snabbt kan hitta kandidaten där. Om detta inte är fallet, och det krävs att man går ut med annons på ex. LinkedIn eller i branschmedia, då kan man vara säker på att rekryteringsprocessen tar mycket längre tid.

Det finns ett antal faktorer som gör att det i slutändan ofta sparar såväl tid som pengar att anlita ett rekryteringsföretag. Förutsatt att man väljer en rekryteringsbyrå som har både kunskap kring, och ett nätverk inom den bransch som rekryteringen ska ske.

Vilka är då fördelarna med att ta hjälp av en rekryteringsbyrå vid rekryteringen, förutom att det sparar tid? Nedan listar vi några viktiga fördelar som vi ser.

Vill du ha hjälp med rekrytering inom marknad, media, försäljning eller analys? Tveka inte att kontakta oss så skräddarsyr vi uppdraget efter ert behov.

 

Fördelar med att anlita en rekryteringsbyrå

* ATTRAHERA RÄTT KOMPETENS: Om det är en ny typ av roll ni ska tillsätta kan det vara en utmaning hur ni ska utforma rollen och uttrycka er för att attrahera rätt kompetens. Genom att anlita en rekryteringsbyrå som har specialistkompetens inom just det området kan ni vara mera träffsäkra i rekryteringen och undvika felrekrytering.

* KANDIDATER FRÅN KONKURRENTER: Ni kanske vet att det sitter ett par superduktiga personer hos en konkurrent men det känns inte rätt att kontakta dem direkt. Att ha en rekryteringsbyrå som sköter initiella möten och den löpande kontakten ger många fördelar i processen.

* STABIL REKRYTERINGSPROCESS: Alla delar i rekryteringsprocessen är viktiga; från en välskriven jobbannons till referenstagning. Tummar man på detta kan det vara skadligt för employer branding. Rekryteringsbyrån har inarbetade rutiner för att allt ska vara så smidigt och effektivt som möjligt.

* HUGGSEXA OM KANDIDATER: Vid rekrytering av vissa specialistroller, och framförallt inom verksamhetsområden som är relativt “nya” och det inte finns så mycket kompetens, är det ofta kandidatens marknad. Här gäller det att göra en snabb rekrytering utan att tumma på kvaliteten, annars hinner någon annan knipa kandidaten framför ögonen på er. Det kan vara lättare för en rekryteringsbyrå att se till att rekryteringsprocessen är snabb och effektiv, då de inte behöver handskas med interna företagsfrågor samtidigt.

* VISSA ROLLER SVÅRARE ÄN ANDRA: Det är ingen hemlighet att det är en större utmaning att t.ex. hitta en specialist med lång erfarenhet inom Marketing Automation än en generalist inom försäljning. Därtill är det inte lätt att navigera i de olika nivåerna av specialistkompetens och avgöra vilken nivå som är rätt för en specifik rekrytering. Här kan rekryteringsbyråns expertis och nätverk vara avgörande.

Hjälp mig med rekrytering

Min erfarenhet av Insight Competence är bara positiv. De tar sig an de mest komplicerade rekryteringarna inom marknadsområdet med bravur och gör det med en flexibel kund- och kandidatorienterad approach. De har även erfarenhetsbaserad förståelse för vilken kompetens och personlighet som krävs för olika positioner och nivåer, vilket jag som kund värderar högt.

– Carl Brynielsson, Country Manager, Lendo

Rekrytering med Insight Competence

Läs om hur vi på Insight Competence ser på rekrytering och hur vi  kan hjälpa er fylla era rekryteringsbehov.

Ta mig till Rekrytering

Nyfiken på en konsultlösning?

Är du inte säker på att en rekrytering är rätt väg att gå, då kanske en konsultlösning kan vara mera passande. Här kan du läsa om vilka fördelarna kan vara med att ta in en konsult.

Fördelar med konsultlösning

Kontakta Maria Bergholtz

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer