Fördelar med en konsultlösning

Vi vet att du som rekryterar inom exempelvis marknad och media har stora utmaningar med att hitta rätt talanger med lämplig senioritet och bakgrund, inte minst i lägen då rekryteringen kräver en specifik specialistkompetens. Ibland kan det dessutom vara så att flera medarbetare väljer att lämna företaget inom en kort period och då kan avsaknaden av rätt kompetens på plats vara direkt avgörande för att ni som bolag ska kunna nå affärsmålen eller leverera på ett kundsamarbete.

Ibland kan en konsultlösning helt enkelt vara den bästa lösningen för att under en bestämd tid endera hantera en temporär arbetstopp eller fylla ett resursbehov parallellt med en rekryteringsprocess. Det finns många fördelar med att hyra in en konsult, här nedan finner du några fördelar som vi vill belysa lite extra:

Evelina-fredrik-bemanning

Vad kan en konsultlösning ge?

  • FLEXIBILITET – En konsultlösning är väldigt flexibel. Ni bestämmer själva omfattning och tidsperiod för konsultuppdraget utifrån ert resursbehov. Konsulttjänsten kan omfatta ex 50%, 75% eller 100% och sträcka sig över några månader eller längre om ni så önskar.

 

  • SNABB START – Konsulten är startklar direkt och snabbt självgående. Därmed sparar ni både tid och pengar på utbildning.

 

  • AVLASTNING – Konsulten kan avlasta det ordinarie teamet under tiden rekryteringsprocessen fortgår och ni riskerar därmed inte att förlora ytterligare medarbetare på grund av för hög arbetsbelastning i teamet.

 

  • TILLSKOTT AV ERFARENHET – Om det är en senior tjänst ni behöver tillsätta kan ni genom en konsultlösning få in en erfaren person i teamet som kan bidra med nya infallsvinklar och konstruktiv input på befintliga arbetssätt och processer. Detta kan ge stort mervärde till bolaget.

 

  • MÖJLIGHET ATT TESTA – En konsultlösning kan vara ett sätt att testa ett nytt koncept eller utforska ett nytt affärsområde snabbare för att sedan ta beslut om en långsiktig lösning, ex. rekrytering.

 

  • VI TAR ARBETSGIVARANSVARET– Du som uppdragsgivare slipper ta ansvar för konsultens VAB, ev. sjukfrånvaro etc då detta ingår i vårt uppdrag när du anlitar oss.

 

Här kan du även läsa vår artikel om hur vi ser på konsultlösningar och varför de fyller en viss funktion.

Hjälp mig med bemanning

https://insightcompetence.se/wp-content/uploads/namnlos-design-38.jpg

Tänk på att…

Även om en konsultlösning ofta är tillfällig, så är det inte sällan som våra förmedlade bemanningsuppdrag slutar med att konsulten blir erbjuden en fast anställning hos vår uppdragsgivare. Det tar vi som ett grymt kvitto på vår träffsäkerhet i matchningen och det gör oss extra glada!

Behöver ni hyra in en konsult?

Vi hjälper er med behovsanalysen och att konkretisera vad ni behöver vad gäller kärnkompetens. Vi hjälper er även med att identifiera vilka erfarenheter och kunskaper hos konsulten som kan ge extra mervärde för er som företag. Utifrån behovsanalysen använder vi vår Konsultpool samt våra övriga verktyg och kanaler för att hitta den mest lämpade talangen till er organisation. Fyll i vårt kontaktformulär nedan eller maila oss på info@insightcompence.se så hjälper vi er!

Här nedan kan du läsa mera om vår konsult- och bemanningstjänst.

Jag vill veta mer 

Kontakta oss

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning eller konsulttjänster? Eller är du kanske intresserad av att gå med i vår konsultpool? Använd vårt formulär nedan så hör vi av oss till dig omgående, alternativt maila oss på info@insightcompetence.se.