Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Från nyexaminerad till framgångsrik konsult

Kan man gå direkt från nyexaminerad till att bli konsult? Det går alldeles utmärkt. Att slänga sig ut på arbetsmarknaden som nyexad kan vara både spännande och utmanande. Konkurrensen om jobben kan vara hög innan man upparbetat en viss arbetslivserfarenhet och lärt känna den bransch man önskar jobba inom. Då kan det vara skönt att ha någon att bolla med som ser till ens egna intressen, för att hitta såväl en roll som en arbetsplats som känns rätt.

Vilma Olsson, Campaign Manager på Clear Channel Scandinavia. Ett konsultuppdrag via Insight Competence.

 

Vilma Olsson är en av våra nyutexaminerade konsulter som vi har fått äran att hjälpa till sin första konsultroll som Campaign Manager. Rekryteringen har visat sig vara en perfect match och såväl Vilma som hennes nya arbetsgivare, Clear Channel, är helnöjda. Vi har träffat både Vilma och hennes nya arbetsgivare för att få veta mer om hennes konsultroll och hur hon trivs på Clear Channel Scandinavia och som konsult oss på Insight Competence.

Hur har din första tid varit som konsult hos Clear Channel?

Otroligt bra! Jag älskar mitt jobb och teamet jag får jobba med dagligen är fantastiska. Redan från dag ett kände jag att det var en arbetsplats jag skulle trivas på.

Berätta mer om din roll som Campaign Manager och hur en vanlig dag ser ut för dig?

Min roll som Campaign Manager på Clear Channel Scandinavia innebär att planera, driva, analysera och följa upp våra reklamkampanjer. För att göra detta krävs ett tätt samarbete med vårt säljteam samt andra avdelningar som har kunskap om lagret, priser och kampanjens uppsättning. Jag har också daglig kontakt med våra kunder och mediebyråer. Just nu ligger mitt fokus inom den norska och danska marknaden.

Hur kom du i kontakt med Insight Competence och vad var ditt första intryck av oss som företag?

Jag var nyutexaminerad från Halmstad Högskola med inriktning internationell marknadsföring och letade efter mitt nästa steg när en bekant till mig berättade om Insight Competence och er Konsultpool. Jag blev såklart intresserad och nyfiken, dels för de roller ni arbetar med att tillsätta men även hur förtroendeingivande ni är som företag. När jag träffade min konsultmentor, Ellen Ploman-Wolinder, på min intervju var mitt första intryck att detta är en professionell och väldigt personlig byrå i tiden.

 

    Ellen Ploman Wolinder, Rekryteringskonsult Insight Competence: 

”Vilma gjorde snabbt ett första bra och härligt intryck!
Hon var väldigt professionell, varm och berättade att hon gärna hugger i där det behövs. Hon är junior men upplevs som senior till sitt sätt och ger alltid 100%.Hon har haft helt rätt inställning och verkligen personifierat IC ute hos kund! ”

Vad var det som gjorde att du valde att bli konsult via oss?

Alla som arbetar på Insight Competence visar att de genuint bryr sig om sina konsulter. De får mig att känna trygghet och de finns där för att besvara frågor och funderingar. Det känns också bra att vara konsult via Insight Competence eftersom medarbetarna själva har varit i branschen och har stenkoll.

Ser du några fördelar med att gå in som konsult direkt efter avslutad utbildning? Kan detta vara ett sätt att snabbare komma in på arbetsmarknaden för den som är nyutexaminerad?

Jag ser absolut det som en fördel. Genom att komma i kontakt med Ellen fick jag extra hjälp från någon erfaren att vägleda mig in på arbetsmarknaden. Det gjorde att jag kunde få hjälp att hitta en tjänst och en arbetsplats som skulle passa just mig. Detta är svårt att veta när du kommer direkt från en avslutad utbildning.

 

Fanny Lundquist, Clear Channel Scandinavia: 

”Vilma har sedan dag ett inte varit rädd för att våga prova sig fram och hugga i där det behövs. Att vara orädd och våga fråga när man kliver in i en roll hos oss gör att man kommer igång snabbt och det har inte varit några problem för Vilma, utan hon har snarare sett det som en självklarhet.”

”Vi lägger stor vikt vid personlighet då vi tycker att det är viktigt att personen som blir en del av vårt team ska passa in i den gruppdynamik som vi har. Vilmas positivitet och energi gjorde att vi valde att satsa på henne och att hon därför kom in till oss som nyexad såg vi inte som ett aber. Att ha ett team med en varierad bakgrund tror jag skapar den bästa dynamiken för ett team, då alla kan komplettera varandra med olika styrkor och svagheter. ”

 

Slutligen, Vilma, vad vill du ge för råd och tips till den som funderar på att bli konsult?

Det finns inget att tveka på! Skicka in ditt CV och sök till Konsultpoolen. Jag är tacksam att jag kom i kontakt med Insight Competence, då de hjälpte mig hitta en arbetsplats som jag trivs väldigt bra på.

 

Är du nyutexaminerad och vill ha ett bollplank i karriären?

En av många anledningar till att vi älskar vårt jobb är att vi dagligen har den fina äran att träffa fantastiska kandidater så som Vilma och som vi får nöjet att hjälpa i deras karriär. Kom ihåg, att du är nyutexaminerad är inget hinder för dig att jobba som konsult och kan tvärtom vara en mycket bra lösning för dig som en start på arbetslivet. Vi på Insight Competence vill gärna vara ditt bollplank och hjälpa dig ut i din karriär. 

Här nedan kan du läsa mer om vår konsultpool och hur vi arbetar på Insight Competence. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Konsultpoolen – Vägen till ditt drömjobb 

Vi som arbetar på Insight Competence