Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Så lyckas du med arbetsintervjun! Våra fem bästa tips

Kallad till arbetsintervju? Grattis – första steget mot ett nytt jobb! Nu vill du göra ett bra intryck och inte låta nervositet och stress hindra dig från att visa vem du är. Här nedan kommer fem tips för hur du lyckas med arbetsintervjun.

1. Se till att vara väl förberedd inför arbetsintervjun

Det finns ett antal standardfrågor som förekommer på nästan alla intervjuer. De flesta som rekryterar vill veta mer om dina drivkrafter, kompetenser, styrkor och eventuella utvecklingsområden. Fundera och förbered hur du vill svara på dessa frågor, då kommer resten av samtalet kännas mer avslappnat. Ta gärna en god vän eller en familjemedlem till hjälp eller öva framför spegeln själv. Att vara förberedd kommer att löna sig.

2. Koppla dina färdigheter och kompetens till rollen

Sälj in dina färdigheter kopplat till den tjänst du söker. Om du läser annonsen hittar du ledtrådar om vilken typ av kompetens och färdigheter som efterfrågas för en specifik roll. Försök att visa hur du matchar kravprofilen och ge konkreta exempel från dina tidigare arbetssituationer och prestationer.

3. Våga ställ frågor

Var påläst och våga fråga. Ställ frågor angående tjänsten, ansvar och uppgifter men även också hur företagskulturen är. Det är viktigt att man trivs på jobbet och här har du också din chans att ta reda på om detta verkligen är jobbet för dig.Det visar på proffsighet och inger lugn. Men glöm inte bort att det är inte bara arbetsgivaren som väljer dig, du väljer även dem. 

4. Ärlighet varar längst

Var ärlig! Det är okej att inte kunna eller veta allt. Det ger mer trovärdighet om du vågar vara öppen även med dina svagheter. Alla har vi brister och att veta om dem ochnsamtidigt vara öppen med vad man kanske tycker är svårt eller jobbigt är en styrka. 

5. Återkoppling är A och O

Återkoppling är A och O. Det ska alltid ligga i rekryterarens och företagets intresse att se till att varje kandidat får ett mail eller samtal i processen. Men även du som kandidat kan följa upp. Oavsett om du går vidare i en process eller inte så är det bra att hålla lite kontakt. Ett trevligt mail då och då för att göra dig själv påmind är alltid välkommet och visar på engagemang.

Så det du behöver tänka på för att lyckas med arbetsintervjun är:
  • Man kan aldrig vara för förberedd. Läs på om företaget noga och rollen du söker till.
  • Koppla ihop din kompetens till rollen. Ge gärna ett exempel på hur just du kan matcha rollens kravspecifikation.
  • Att ställa frågor visar att du är genuint intresserad. Hellre fråga för mycket än för lite.
  • Våga visa svagheter. Alla har vi varit nya på ett jobb och alla uppskattar en transparent kandidat.
  • Har du inte fått återkoppling efter intervjun? Ring, maila eller skicka ett sms till rekryteraren. Det visar bara på starkt intresse.

 

Slutligen. Det är okej att vara lite nervös. Vi som rekryterar är både vana och har förståelse för att nerver kan spela in. Dessutom visar ju lite nervositet att du är mån om att göra bra ifrån dig. Tänk också på att en intervju är ett ömsesidigt möte. Ansvaret att skapa en avslappnad och god stämning ligger lika mycket på rekryteraren. Försök att bjuda på dig själv och förutsätt att den person som sitter mitt emot dig vill dig väl.

Lycka till!

Osäker på ditt nästa karriärsteg? Att söka jobb kräver oftast tid, engagemang och tålamod. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du än så länge endast går i tankar om att det börjar bli dags för nästa steg kan du behöva en sparringpartner. Vi kan hjälpa dig med att bena ut vad du vill göra, vilka dina drivkrafter är och kan förhoppningsvis ge dig nya idéer för att hjälpa dig vidare i din karriär. 

Här hittar du till oss som arbetar på Insight Competence – Vi vill gärna träffa dig

Intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara konsult hos oss? Här kan du läsa mer om vår Konsultpool

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Digital Sales Specialist

Vill du vara med och göra kvinnors liv rikare? Vill du jobba med några av Sveriges mest älskade och framåtlutade medievarumärken – exempelvis ELLE, Femina, MåBra, Residence, MotherHood, Hänt och Svensk Dam? Är du en skarp och driven säljspecialist med stor erfarenhet av digital sales? Vi söker nu en Digital Sales Specialist till Aller Medias B2B-organisation i Stockholm för att ta vår viktiga display- och programmatic-affär till nästa nivå. Vår digitala räckvidd och affär har ökat snabbt och kraftfullt de senaste åren, och våra ambitioner framåt är ännu högre! Därför tillsätter vi nu en digital säljspecialist med fokus på display och video. I denna roll ingår du i ett framstående team med ett genuint intresse för digital annonsering och programmatic. Det är högt i tak och man testar hela tiden nya saker. Vi hoppas och tror att du har samma driv! Med kreativt tänkande och en förmåga att presentera rekommendationer till våra kunder på ett inspirerande och pedagogiskt sätt utbildar vi också våra kunder inom digital sales – och om Aller Medias unika position på marknaden där redaktionell kvalitet och räckvidd går hand i hand.

Läs mer
Country Manager

Bilendi Group är en av Europas ledande researchföretag inom datainsamling av marknadsundersökningar och kundengagemang. Via våra intervjupaneler erbjuder vi smarta skräddarsydda lösningar för våra kunder på lokal och internationell basis. Bilendi Group startades 1999 och har haft en stark tillväxt de senaste åren. Bilendi-teamet består nu av 385 anställda på 14 olika kontor runt om i Europa. Vårt nordiska team har sitt nav i Danmark med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Bilendi erbjuder högkvalitativ datainsamling via starka onlinepaneler och strävar ständigt efter att erbjuda nya och innovativa research- och insamlingsmetoder till våra kunder. Våra kunder inkluderar företag från ett brett spektrum av branscher inklusive media och reklambyråer, undersökningsbyråer, universitet och varumärken. I takt med vår fortsatta tillväxt, letar vi nu efter en kundfokuserad och engagerad Sverige Chef till vårt kontor i centrala Stockholm.

Läs mer
Senior Trading Specialist

The Trade Desk is changing the way global brands and their agencies advertise to audiences around the world. How? With a media buying platform that helps brands deliver a more insightful and relevant ad experience for consumers – and sets a new standard for global reach, accuracy, and transparency. We are proud of the culture we have built. We value the unique experiences and perspectives that each person brings to The Trade Desk, and we are committed to fostering inclusive spaces where everyone can bring their authentic selves to work every day. So, if you are talented, driven, creative, and eager to join a dynamic, globally-connected team, then we want to talk!

Läs mer
Maria Bergholtz

Maria Bergholtz

Grundare och VD

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer

Fredrik Paul

Rekryteringskonsult

På Insight Competence arbetar Fredrik som rekryteringskonsult inom våra nyckelbranscher och tillsätter roller såsom Programmatic, SEM & Digital Marketing Specialist. Fredrik Paul har flera års erfarenhet inom media och tech har under åren arbetat på ställen såsom Schibsted, Microsoft, Rocketfuel och även Lunarstorm.

Läs mer
Ellen Ploman-Wolinder

Ellen Ploman-Wolinder

Rekryteringskonsult / Kandidatansvarig

På Insight Competence är Ellen vår kandidatansvarig och ser till att du som kandidat eller konsult alltid är omhändertagen och kan känna dig trygg med att vi har ditt bästa i åtanke. Ellen har över 15 års erfarenhet från mediebranschen inom Tv-planering och kommer senast från Discovery Networks.

Läs mer
Evelina Josefsson

Evelina Josefsson

Rekryteringskonsult & Kandidatansvarig

På Insight Competence arbetar Evelina som rekryteringskonsult och ansvarar för att hitta nya potentiella kandidater och konsulter till vår Konsultpool.

Läs mer
Linda Skyllner

Linda Skyllner

Rekryteringskonsult & Rekryteringsansvarig

På Insight Competence är Linda ansvarig för vår  rekryteringsaffär. Behöver ni rekrytera nya stjärnor till ert team är Linda er tjej! Linda har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom media och marknad.

Läs mer
Lizet Schoultz-Ernelind

Lizet Schoultz-Ernelind

Social Media & Marketing Manager

På Insight Competence är Lizet ansvarig för vår marknadsföring och kommunikation. Lizet har bred erfarenhet av marknadsföring och framför allt inom försäljning och fastigheter. I tidigare skede har hon även arbetat inom media och rollen som Tv-planerare på ett av de större mediahusen. Lizet har även studerat Inköp på Tillskärarakademin och Influencer Marketing på Berghs.

Läs mer