Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Så lyckas du med arbetsintervjun! Våra fem bästa tips

Kallad till arbetsintervju? Grattis – första steget mot ett nytt jobb! Nu vill du göra ett bra intryck och inte låta nervositet och stress hindra dig från att visa vem du är. Här nedan kommer fem tips för hur du lyckas med arbetsintervjun.

1. Se till att vara väl förberedd inför arbetsintervjun

Det finns ett antal standardfrågor som förekommer på nästan alla intervjuer. De flesta som rekryterar vill veta mer om dina drivkrafter, kompetenser, styrkor och eventuella utvecklingsområden. Fundera och förbered hur du vill svara på dessa frågor, då kommer resten av samtalet kännas mer avslappnat. Ta gärna en god vän eller en familjemedlem till hjälp eller öva framför spegeln själv. Att vara förberedd kommer att löna sig.

2. Koppla dina färdigheter och kompetens till rollen

Sälj in dina färdigheter kopplat till den tjänst du söker. Om du läser annonsen hittar du ledtrådar om vilken typ av kompetens och färdigheter som efterfrågas för en specifik roll. Försök att visa hur du matchar kravprofilen och ge konkreta exempel från dina tidigare arbetssituationer och prestationer.

3. Våga ställ frågor

Var påläst och våga fråga. Ställ frågor angående tjänsten, ansvar och uppgifter men även också hur företagskulturen är. Det är viktigt att man trivs på jobbet och här har du också din chans att ta reda på om detta verkligen är jobbet för dig.Det visar på proffsighet och inger lugn. Men glöm inte bort att det är inte bara arbetsgivaren som väljer dig, du väljer även dem. 

4. Ärlighet varar längst

Var ärlig! Det är okej att inte kunna eller veta allt. Det ger mer trovärdighet om du vågar vara öppen även med dina svagheter. Alla har vi brister och att veta om dem ochnsamtidigt vara öppen med vad man kanske tycker är svårt eller jobbigt är en styrka. 

5. Återkoppling är A och O

Återkoppling är A och O. Det ska alltid ligga i rekryterarens och företagets intresse att se till att varje kandidat får ett mail eller samtal i processen. Men även du som kandidat kan följa upp. Oavsett om du går vidare i en process eller inte så är det bra att hålla lite kontakt. Ett trevligt mail då och då för att göra dig själv påmind är alltid välkommet och visar på engagemang.

Så det du behöver tänka på för att lyckas med arbetsintervjun är:
  • Man kan aldrig vara för förberedd. Läs på om företaget noga och rollen du söker till.
  • Koppla ihop din kompetens till rollen. Ge gärna ett exempel på hur just du kan matcha rollens kravspecifikation.
  • Att ställa frågor visar att du är genuint intresserad. Hellre fråga för mycket än för lite.
  • Våga visa svagheter. Alla har vi varit nya på ett jobb och alla uppskattar en transparent kandidat.
  • Har du inte fått återkoppling efter intervjun? Ring, maila eller skicka ett sms till rekryteraren. Det visar bara på starkt intresse.

 

Slutligen. Det är okej att vara lite nervös. Vi som rekryterar är både vana och har förståelse för att nerver kan spela in. Dessutom visar ju lite nervositet att du är mån om att göra bra ifrån dig. Tänk också på att en intervju är ett ömsesidigt möte. Ansvaret att skapa en avslappnad och god stämning ligger lika mycket på rekryteraren. Försök att bjuda på dig själv och förutsätt att den person som sitter mitt emot dig vill dig väl.

Lycka till!

Osäker på ditt nästa karriärsteg? Att söka jobb kräver oftast tid, engagemang och tålamod. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du än så länge endast går i tankar om att det börjar bli dags för nästa steg kan du behöva en sparringpartner. Vi kan hjälpa dig med att bena ut vad du vill göra, vilka dina drivkrafter är och kan förhoppningsvis ge dig nya idéer för att hjälpa dig vidare i din karriär. 

Här hittar du till oss som arbetar på Insight Competence – Vi vill gärna träffa dig

Intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara konsult hos oss? Här kan du läsa mer om vår Konsultpool

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

New Client Director

Till TV4 söker vi nu till en ny roll, New client director till vårt kontor i Stockholm. Som New client director kommer du ha en viktig roll i arbetet med att öka TV4:s marknadsandel men framförallt vara en nyckelspelare i att fortsätta driva TV4:s digitala acceleration genom högt fokus på nykunder och branscher där vi ser en potential för ökad marknadsandel inom digital annonsering. Du kommer att ansvara för att proaktivt, strategiskt och långsiktigt bearbeta ett antal fördefinierade kunder och branscher. Din kundlista består av ett fåtal befintliga kunder och dess mediebyråer men framför allt av ett antal företag inom branscher vi definierat med stor framtida potential.

Läs mer
Account Manager

Nu söker vi en hungrig säljare som vill ta nästa steg i karriären och utvecklas som Account Manager på Rabble. Rabble är en nylanserad och snabbväxande marknadsföringsplattform som hjälper varumärken att driva ökad försäljning, lojalitet och kännedom på ett helt nytt sätt. Med hjälp av cashback-erbjudanden och ett kampanjverktyg i världsklass kan varumärkesägare nu påverka shoppingbeteendet oavsett var konsumenten handlar. Vi söker nu en driven och motiverad person som fokuserar på att identifiera nya kunder och komma i kontakt med varumärken som inte känner till Rabble från tidigare. Du behöver ha 1-3 års erfarenhet från B2B försäljning. Det är en stor fördel om du jobbat inom reklam-/marknadsföringsbranschen innan. Har du dessutom erfarenhet från övriga nordiska marknader är det en stor fördel. I rollen som Account Manager jobbar du med allt från prospektering, mötesbokning och första kontakt till att stänga affärer Känns det lockande så här långt ? - då ska du söka rollen som Account Manager till Rabble! Placeringsort: Stockholm, Wallingatan

Läs mer
Insight Consultant (ICA Sverige)

The Insight Consultant will act as a trusted advisor to our retail partner (ICA Sverige) and provide thought leadership, consulting services and customer-led insights in order to drive collaborative engagement and support the retailer’s strategic initiatives. The role will be based on-site with our retail partner in order to integrate customer data into the decision making processes through IRi’s proprietary technology. They will foster the day to day relationship between IRi and our retail partner to help drive mutually beneficial value.

Läs mer
Maria Bergholtz

Maria Bergholtz

Grundare och VD

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer

Fredrik Paul

Rekryteringskonsult

På Insight Competence arbetar Fredrik som rekryteringskonsult inom våra nyckelbranscher och tillsätter roller såsom Programmatic, SEM & Digital Marketing Specialist. Fredrik Paul har flera års erfarenhet inom media och tech har under åren arbetat på ställen såsom Schibsted, Microsoft, Rocketfuel och även Lunarstorm.

Läs mer
Ellen Ploman-Wolinder

Ellen Ploman-Wolinder

Rekryteringskonsult / Kandidatansvarig

På Insight Competence är Ellen vår kandidatansvarig och ser till att du som kandidat eller konsult alltid är omhändertagen och kan känna dig trygg med att vi har ditt bästa i åtanke. Ellen har över 15 års erfarenhet från mediebranschen inom Tv-planering och kommer senast från Discovery Networks.

Läs mer
Linda Skyllner

Linda Skyllner

Rekryteringskonsult & Rekryteringsansvarig

På Insight Competence är Linda ansvarig för vår  rekryteringsaffär. Behöver ni rekrytera nya stjärnor till ert team är Linda er tjej! Linda har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom media och marknad.

Läs mer
Evelina Josefsson

Evelina Josefsson

Researcher/Junior Rekryterings konsult

På Insight Competence arbetar Evelina som Reasearcher/Junior rekryteringskonsult och ansvarar för att hitta nya potentiella kandidater och konsulter till vår Konsultpool. Hon har ett riktigt bra öga för att sätta rätt person till rätt plats. Evelina har sedan tidigare en bakgrund inom kundservice, försäljning, rekrytering och marknad. Hon har även erfarenhet av bemanningsbranschen och har därför stor vana av att rekrytera och matcha ihop rätt kandidat med rätt arbetsplats. 

Läs mer
Lizet Schoultz-Ernelind

Lizet Schoultz-Ernelind

Social Media & Marketing Manager

På Insight Competence är Lizet ansvarig för vår marknadsföring och kommunikation. Lizet har bred erfarenhet av marknadsföring och framför allt inom försäljning och fastigheter. I tidigare skede har hon även arbetat inom media och rollen som Tv-planerare på ett av de större mediahusen. Lizet har även studerat Inköp på Tillskärarakademin och Influencer Marketing på Berghs.

Läs mer