Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Så lyckas du med arbetsintervjun! Våra fem bästa tips

Kallad till arbetsintervju? Grattis – första steget mot ett nytt jobb! Nu vill du göra ett bra intryck och inte låta nervositet och stress hindra dig från att visa vem du är. Här nedan kommer fem tips för hur du lyckas med arbetsintervjun.

1. Se till att vara väl förberedd inför arbetsintervjun

Det finns ett antal standardfrågor som förekommer på nästan alla intervjuer. De flesta som rekryterar vill veta mer om dina drivkrafter, kompetenser, styrkor och eventuella utvecklingsområden. Fundera och förbered hur du vill svara på dessa frågor, då kommer resten av samtalet kännas mer avslappnat. Ta gärna en god vän eller en familjemedlem till hjälp eller öva framför spegeln själv. Att vara förberedd kommer att löna sig.

2. Koppla dina färdigheter och kompetens till rollen

Sälj in dina färdigheter kopplat till den tjänst du söker. Om du läser annonsen hittar du ledtrådar om vilken typ av kompetens och färdigheter som efterfrågas för en specifik roll. Försök att visa hur du matchar kravprofilen och ge konkreta exempel från dina tidigare arbetssituationer och prestationer.

3. Våga ställ frågor

Var påläst och våga fråga. Ställ frågor angående tjänsten, ansvar och uppgifter men även också hur företagskulturen är. Det är viktigt att man trivs på jobbet och här har du också din chans att ta reda på om detta verkligen är jobbet för dig.Det visar på proffsighet och inger lugn. Men glöm inte bort att det är inte bara arbetsgivaren som väljer dig, du väljer även dem. 

4. Ärlighet varar längst

Var ärlig! Det är okej att inte kunna eller veta allt. Det ger mer trovärdighet om du vågar vara öppen även med dina svagheter. Alla har vi brister och att veta om dem ochnsamtidigt vara öppen med vad man kanske tycker är svårt eller jobbigt är en styrka. 

5. Återkoppling är A och O

Återkoppling är A och O. Det ska alltid ligga i rekryterarens och företagets intresse att se till att varje kandidat får ett mail eller samtal i processen. Men även du som kandidat kan följa upp. Oavsett om du går vidare i en process eller inte så är det bra att hålla lite kontakt. Ett trevligt mail då och då för att göra dig själv påmind är alltid välkommet och visar på engagemang.

Så det du behöver tänka på för att lyckas med arbetsintervjun är:
  • Man kan aldrig vara för förberedd. Läs på om företaget noga och rollen du söker till.
  • Koppla ihop din kompetens till rollen. Ge gärna ett exempel på hur just du kan matcha rollens kravspecifikation.
  • Att ställa frågor visar att du är genuint intresserad. Hellre fråga för mycket än för lite.
  • Våga visa svagheter. Alla har vi varit nya på ett jobb och alla uppskattar en transparent kandidat.
  • Har du inte fått återkoppling efter intervjun? Ring, maila eller skicka ett sms till rekryteraren. Det visar bara på starkt intresse.

 

Slutligen. Det är okej att vara lite nervös. Vi som rekryterar är både vana och har förståelse för att nerver kan spela in. Dessutom visar ju lite nervositet att du är mån om att göra bra ifrån dig. Tänk också på att en intervju är ett ömsesidigt möte. Ansvaret att skapa en avslappnad och god stämning ligger lika mycket på rekryteraren. Försök att bjuda på dig själv och förutsätt att den person som sitter mitt emot dig vill dig väl.

Lycka till!

Osäker på ditt nästa karriärsteg? Att söka jobb kräver oftast tid, engagemang och tålamod. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du än så länge endast går i tankar om att det börjar bli dags för nästa steg kan du behöva en sparringpartner. Vi kan hjälpa dig med att bena ut vad du vill göra, vilka dina drivkrafter är och kan förhoppningsvis ge dig nya idéer för att hjälpa dig vidare i din karriär. 

Här hittar du till oss som arbetar på Insight Competence – Vi vill gärna träffa dig

Intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara konsult hos oss? Här kan du läsa mer om vår Konsultpool

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

SEM-specialist

Vi söker nu personer som vill vara med och fortsätta att driva utvecklingen av ett företag som aldrig står still, på en marknad som aldrig sover. Vi vill höra ifrån dig som är nyfiken, analytisk och samarbetsorienterad för en ny spännande roll som SEM-specialist hos oss, men som är nyfiken på att kanske bredda dig till flera kanaler. På AdOn arbetar vi inte i silos utan med hela det mediala ekosystemet och lägger stort fokus på vad medier kan åstadkomma i synergi med varandra. Du kommer alltså inte bara att få arbeta med några av Sveriges roligaste kunder och bästa medarbetare – du kommer vara en viktig kugge där du tillsammans med övriga kollegor hanterar, optimerar och utvecklar kampanjer för att mot uppsatta mål skapa framgångsrik kommunikation för våra kunder i ett långsiktigt partnerskap.

Läs mer
Key Account Manager OOH Transit

Du känner att du börjar bli klar där du är. Du vill hellre vara på en arbetsplats där du involveras och kan påverka. Du brinner för försäljning och för att skapa nya kontakter, extra meriterande med bakgrund inom OOH/DOOH. Meriterande om du har ett kontaktnät på byråer och hos annonsörer. Du vill och kan arbeta med några av Sveriges största annonsörer och sätta ihop både raka kampanjer och mer komplexa avtal. Vill du jobba i en engagerande och utvecklande miljö? Sök då tjänsten som Key Account Manager OOH Transit hos Leeads. Vi är ett bolag som växer snabbt och har höga ambitioner. Vi lägger högst värde vid din personlighet och att du är en god lagspelare med positiv energi. Placeringsort: Stockholm.

Läs mer
Influencer Marketing Sales Specialist

Influencer Marketing Sales Specialist Vi söker personer som vill vara en del vårt härliga Influencer Marketing & Sales-team som drivs av att ta vår influenceraffär till nya höjder. Aller Media har ett av Sveriges största influencernätverk, bestående av flera välkända profiler med många följare, lyssnare och läsare – kanalen är inte i fokus, utan profilen själv. De flesta profilerna ligger under något av våra starka varumärken. Just nu söker vi en driven och kreativ Influencer Marketing sales specialist. Som Influencer Marketing specialist kommer du att arbeta i Aller Medias influencer marketing-avdelning som idag består av säljspecialister som ansvarar för de kommersiella affärerna med våra profiler. Hos oss får du arbeta med varumärken som ELLE, Femina, MåBra, MotherHood med flera vars huvudsyfte att skapa underhållning och inspiration till kvinnor. Aller Medias influenceraffär växer stadigt och vi utvecklar ständigt affären för att hålla en position som marknadsledare i Sverige

Läs mer
Maria Bergholtz

Maria Bergholtz

Grundare och VD

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer
Evelina Josefsson

Evelina Josefsson

Junior Researcher

Hos oss på Insight Competence arbetar Evelina som Junior Researcher och är ytterst ansvarig för att hitta nya potentiella kandidater till vår Konsultpool.  " Min drivkraft har så länge jag kan minnas varit att få jobba med människor. Det roligaste jag vet i mitt yrke är att få möta engagerade och motiverade kandidater och hjälpa dem ta nästa steg i sin karriär.

Läs mer
Annelie Odén

Annelie Odén

Operativ chef & rekryteringskonsult

Annelie har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom projektledning, kundansvar, försäljning, ledarskap/försäljningschef, utveckling av affärer samt marknadsföring B2B. Uppgifterna har under åren utförts på såväl reklambyråer och mediebyråer som mediahus samt produktionsbolag vilket ger Annelie stor förståelse för vad som krävs i rollerna ovan för att skapa en perfect match för både kandidater och företaget.

Läs mer

Fredrik Paul

Rekryteringskonsult

Fredrik Paul har flera års erfarenhet inom media och tech har har under åren arbetat på ställen som Schibsted, Microsoft, Rocketfuel och även Lunarstorm. Han kommer senast från en roll som Senior Director Customer Success på Adform, där han var ansvarig för företagets Customer Success-team i norra Europa. Hos oss på Insight Competence arbetar Fredrik som rekryteringskonsult inom våra nyckelbranscher. 

Läs mer
Ellen Ploman-Wolinder

Ellen Ploman-Wolinder

Rekryteringskonsult / Kandidatansvarig

Ellen har över 15 års erfarenhet från mediebranschen inom Tv-planering och kommer senast från Discovery Networks. Hon är utbildad på Sälj & Marknadshögskolan och har i sin karriär arbetat mot både mediebyråer och direktkunder. Ellen har även flera års erfarenhet av personalfrågor och personalansvar.

Läs mer
Linda Skyllner

Linda Skyllner

Rekryteringskonsult & Rekryteringsansvarig

Linda har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom media, och marknad. Hon har jobbat på olika mediebyråer som strategisk TV och Radio rådgivare och har även arbetat på MTV som TV specialist. Under årens lopp har Linda byggt upp ett stort kontaktnät vilket hon har nytta av i rollen som Rekryteringskonsult.

Läs mer
Lizet Schoultz-Ernelind

Lizet Schoultz-Ernelind

Social Media & Marketing Manager

Lizet har bred erfarenhet av marknadsföring och framför allt inom försäljning och fastigheter. I tidigare skede har hon även arbetat inom media och rollen som Tv-planerare på ett av de större mediahusen.

Läs mer