Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Så lyckas du med arbetsintervjun! Våra fem bästa tips

Kallad till arbetsintervju? Grattis – första steget mot ett nytt jobb! Nu vill du göra ett bra intryck och inte låta nervositet och stress hindra dig från att visa vem du är. Här nedan kommer fem tips för hur du lyckas med arbetsintervjun.

1. Se till att vara väl förberedd inför arbetsintervjun

Det finns ett antal standardfrågor som förekommer på nästan alla intervjuer. De flesta som rekryterar vill veta mer om dina drivkrafter, kompetenser, styrkor och eventuella utvecklingsområden. Fundera och förbered hur du vill svara på dessa frågor, då kommer resten av samtalet kännas mer avslappnat. Ta gärna en god vän eller en familjemedlem till hjälp eller öva framför spegeln själv. Att vara förberedd kommer att löna sig.

2. Koppla dina färdigheter och kompetens till rollen

Sälj in dina färdigheter kopplat till den tjänst du söker. Om du läser annonsen hittar du ledtrådar om vilken typ av kompetens och färdigheter som efterfrågas för en specifik roll. Försök att visa hur du matchar kravprofilen och ge konkreta exempel från dina tidigare arbetssituationer och prestationer.

3. Våga ställ frågor

Var påläst och våga fråga. Ställ frågor angående tjänsten, ansvar och uppgifter men även också hur företagskulturen är. Det är viktigt att man trivs på jobbet och här har du också din chans att ta reda på om detta verkligen är jobbet för dig.Det visar på proffsighet och inger lugn. Men glöm inte bort att det är inte bara arbetsgivaren som väljer dig, du väljer även dem. 

4. Ärlighet varar längst

Var ärlig! Det är okej att inte kunna eller veta allt. Det ger mer trovärdighet om du vågar vara öppen även med dina svagheter. Alla har vi brister och att veta om dem ochnsamtidigt vara öppen med vad man kanske tycker är svårt eller jobbigt är en styrka. 

5. Återkoppling är A och O

Återkoppling är A och O. Det ska alltid ligga i rekryterarens och företagets intresse att se till att varje kandidat får ett mail eller samtal i processen. Men även du som kandidat kan följa upp. Oavsett om du går vidare i en process eller inte så är det bra att hålla lite kontakt. Ett trevligt mail då och då för att göra dig själv påmind är alltid välkommet och visar på engagemang.

Så det du behöver tänka på för att lyckas med arbetsintervjun är:
  • Man kan aldrig vara för förberedd. Läs på om företaget noga och rollen du söker till.
  • Koppla ihop din kompetens till rollen. Ge gärna ett exempel på hur just du kan matcha rollens kravspecifikation.
  • Att ställa frågor visar att du är genuint intresserad. Hellre fråga för mycket än för lite.
  • Våga visa svagheter. Alla har vi varit nya på ett jobb och alla uppskattar en transparent kandidat.
  • Har du inte fått återkoppling efter intervjun? Ring, maila eller skicka ett sms till rekryteraren. Det visar bara på starkt intresse.

 

Slutligen. Det är okej att vara lite nervös. Vi som rekryterar är både vana och har förståelse för att nerver kan spela in. Dessutom visar ju lite nervositet att du är mån om att göra bra ifrån dig. Tänk också på att en intervju är ett ömsesidigt möte. Ansvaret att skapa en avslappnad och god stämning ligger lika mycket på rekryteraren. Försök att bjuda på dig själv och förutsätt att den person som sitter mitt emot dig vill dig väl.

Lycka till!

Osäker på ditt nästa karriärsteg? Att söka jobb kräver oftast tid, engagemang och tålamod. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du än så länge endast går i tankar om att det börjar bli dags för nästa steg kan du behöva en sparringpartner. Vi kan hjälpa dig med att bena ut vad du vill göra, vilka dina drivkrafter är och kan förhoppningsvis ge dig nya idéer för att hjälpa dig vidare i din karriär. 

Här hittar du till oss som arbetar på Insight Competence – Vi vill gärna träffa dig

Intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara konsult hos oss? Här kan du läsa mer om vår Konsultpool

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Regional Client Manager till Malmö

Upptäck Ljudeffekten! Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning som når fram. Vi är marknadsledare med 5 miljoner lyssnare per vecka live och on demand i radio och poddar. En miljon av dem nås genom Radioplay och Podplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och radioformat som Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro, Älskade psykopat och många fler. Vi utökar nu vårt team och söker en Regional Client Manager som kommer arbeta med försäljning mot våra direktkunder i Malmö med omnejd. Vi söker främst dig som bor i närheten men är även intresserade av dig som bor i en annan stad. Du kommer att arbeta självständigt och i team, med stort stöd av en mycket erfaren organisation, fantastiska kollegor, starka varumärken samt en väl utvecklad försäljningsprocess och metodik. Placeringsort: Malmö.

Läs mer
Analytiker

Vill du arbeta som Analytiker i en dynamisk och internationell miljö där du ges möjlighet att bidra till Plan International Sveriges arbete med att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor? Då har vi tjänsten för dig. Vårt mål är att ha Sveriges nöjdaste givare och du är en nyckelperson för att nå dit. Vi söker en erfaren analytiker som ska spela en avgörande roll i att verkställa vår datadrivna strategi och att optimera våra insatser genom effektiv analys av såväl externa datakällor som CRM-data, på både kort och lång sikt. Ett strategiskt och operativt arbete för att kvalitetssäkra och maximera värdet av vår data samt att stödja strategiska affärsbeslut med hjälp av insikter från analysen. Vi lägger högst värde vid din personlighet och att du är en god lagspelare. Placeringsort Hammarby sjöstad, Stockholm.

Läs mer
Sales and Order Administrator

Help Us Create What Can’t Be Done Everything we do at Samsung is driven by an unyielding passion for excellence—and an unfaltering commitment to develop the best products and services on the market. In today’s fast-paced global economy, change is constant, and innovation is critical to a company’s survival. As we have done for 80 years, we set our sights on the future, anticipating market needs and demands so we can steer our company toward long-term success. As Sales and Order Administrator, you will have an integral part in ensuring we stay on top of the market and continue to enrich and simplify the consumers’ lives.

Läs mer
Maria Bergholtz

Maria Bergholtz

Grundare och VD

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer

Fredrik Paul

Rekryteringskonsult

På Insight Competence arbetar Fredrik som rekryteringskonsult inom våra nyckelbranscher och tillsätter roller såsom Programmatic, SEM & Digital Marketing Specialist. Fredrik Paul har flera års erfarenhet inom media och tech har under åren arbetat på ställen såsom Schibsted, Microsoft, Rocketfuel och även Lunarstorm.

Läs mer
Evelina Josefsson

Evelina Josefsson

Rekryteringskonsult & Kandidatansvarig

På Insight Competence arbetar Evelina som rekryteringskonsult och ansvarar för att hitta nya potentiella kandidater och konsulter till vår Konsultpool.

Läs mer
Linda Skyllner

Linda Skyllner

Rekryteringskonsult & Rekryteringsansvarig

På Insight Competence är Linda ansvarig för vår  rekryteringsaffär. Behöver ni rekrytera nya stjärnor till ert team är Linda er tjej! Linda har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom media och marknad.

Läs mer