Ett välskrivet CV är din biljett framåt i karriären

22 november, 2021

Är du redo för nästa steg i din karriär? Kanske vill du ha den där tjänsten du alltid längtat efter eller har du bestämt dig för att bli konsult? Då är ett välskrivet CV din biljett framåt. Någon som kan konsten med ett lyckat och välskrivet CV är Ellen Ploman-Wolinder och arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence.

Ellen Ploman-Wolinder

Mitt namn är Ellen Ploman-Wolinder och jag arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. Jag har arbetat med service, sälj och administration inom media i över 20 år. Innan jag tog steget fullt ut att jobba med rekrytering var jag Manager för den nationella tv-planeringsgruppen på Discovery.

Här nedan har jag listat mina topp tre som jag tittar extra på när jag rekryterar.

1. Strukturerat och relevant innehåll.

Börja med att lista dina jobb och gärna efter årtal. Det senaste/nuvarande skall alltid stå först. Skriv gärna också en kort beskrivning av dina arbetsuppgifter för varje roll. Utbildningar, kurser samt språk- och systemkunskaper skall alltid stå med så vi tydligt och enkelt kan se vad som är relevant för rollen du söker.

2. Tydlighet och språk.

Ha gärna ett CV på engelska och ett på svenska, är tjänsten utlyst på engelska vill de garanterat ha ett CV på engelska. Anpassa alltid efter företaget och tjänsten du söker, det gör det lättare för mig och mina branschkollegor att se en röd tråd i varför du söker rollen. Din ansökan skall vara lättläst och inte visuellt komplicerat eller med massa osammanhängande text. Vi vet att det är svårt men försök hålla dig till en A4 sida och markera tydligt dina kontaktuppgifter.

3. Slå dig igenom bruset.

Att slå sig igenom bruset med mängder av ansökningar kan vara svårt men behöver inte vara det. Ett tips är att ha en kortare inforuta om dig själv, t.ex ” Fun Facts”. Du kanske har arbetat ideellt, fått en arbets utmärkelse eller haft förtroendeuppdrag? Ta med det du vill att någon ska veta om dig! Vi vill såklart veta så mycket som möjligt om personen bakom pappret.

För att summera så behövs tydlighet, struktur, syfte och personlighet bakom ett lyckat CV. Vi som rekryterare vet att det är otroligt mycket tid och engagemang bakom varje och att varje CV och kandidat är unik. Vi är alla människor och stavfel kommer att ske, det gör det även för oss men det är viktigt att korrekturläsa och dubbelkolla stavning och grammatik noga. Be en vän, familjemedlem eller någon annan du litar på att kika igenom och komma med feedback.

När du skrivit ditt CV är dags att skicka in din ansökan. Har du ännu inte hittat din drömroll kan du se alla våra lediga jobb och vi vill alltid träffa drivna och kompetenta konsulter. Här kan du läsa mer om vår konsultpool och skicka in ditt cv till oss. Du kan alltid lita på att dina uppgifter och din ansökan sker konfidentiellt och att vi har ditt bästa i åtanke.

Har du redan skrivit ett CV och fått en arbetsintervju? Grattis! Då ska du läsa våra tips på hur du lyckas på intervjun här

Text av Ellen Ploman-Wolinder

Vill du komma i kontakt med Ellen eller någon av oss på Insight Competence? Här hittar du direkt till alla medarbetare!

Insight Competence är ett konsult och rekryteringsföretag inom marknad, media, försäljning och tech. Vi erbjuder skräddarsydd rekrytering genom headhunting och executive search och har själva suttit på många av de roller vi rekryterar till. Vårt solida nätverk men framförallt vår förståelse för marknaden gör oss till de specialister som vi är.Vi lever efter devisen att det finns en plats åt alla. Konsten är att matcha rätt person med rätt arbetsgivare. Efter lång erfarenhet har vi blivit duktiga på just detta!

Är du på jakt efter nästa steg i din karriär och vill se våra lediga jobb? Här hittar du alla lediga jobb och vi söker alltid efter drivna konsulter till vår konsultpool och vår mediepool.

Här kan du läsa mer nyheter och artiklar inom rekrytering- och bemanning.

Fler nyheter

Pohl & Bergholtz , Avsnitt 60-Att utveckla sitt företag

Ett välskrivet CV är din biljett framåt i karriären

Personlighetstester vid rekrytering- En het potatis och en branschdelare