Så skriver du ett riktigt bra cv när du ska söka jobb

21 juli, 2021

Är du redo för nästa steg i din karriär? Kanske vill du ha den där tjänsten du alltid längtat efter eller till och med byta bana? Då är ett riktigt bra och välskrivet cv din biljett! Någon som kan konsten med ett lyckat och välskrivet cv är Ellen Ploman-Wolinder och arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence.

Ellen Ploman-Wolinder

Mitt namn är Ellen Ploman-Wolinder och jag arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. Jag har arbetat med service, sälj och administration inom media i över 20 år. Innan jag tog steget fullt ut att jobba med rekrytering var jag Manager för den nationella tv-planeringsgruppen på Discovery. Här nedan har jag listat mina topp tre som jag tittar extra på när jag rekryterar.

1. Strukturerat och relevant innehåll.

Skriv dina jobb, utbildningar, kurser samt språk- och systemkunskaper så vi tydligt och enkelt kan se vad som är relevant för rollen du söker.

2. Tydlighet och språk.

Ha gärna ett cv på engelska och ett på svenska. Anpassa alltid efter företaget och tjänsten du söker, är tjänsten utlyst på engelska vill de garanterat ha ett cv på engelska. Se till att ditt cv är lättläst och om det går, håll dig till en sida och ha tydliga kontaktuppgifter längst upp och tydligt markerat.

3. Slå dig igenom bruset.

Att slå sig igenom bruset med mängder av ansökningar kan vara svårt men behöver inte vara det. Ett tips är att ha en kortare inforuta om dig själv, t.ex ” Fun Facts”. Du kanske har arbetat ideellt, fått en arbets utmärkelse eller haft förtroendeuppdrag? Ta med det du vill att någon ska veta om dig! Vi vill såklart veta så mycket som möjligt om personen bakom pappret.

För att summera så behövs tydlighet, struktur, syfte och personlighet bakom ett lyckat CV. Vi som rekryterare vet att det är otroligt mycket tid och engagemang bakom varje cv och att varje sådant är unikt. Vi är alla människor och stavfel kommer att ske, det gör det även för oss men det är viktigt att korrekturläsa och dubbelkolla stavning och grammatik noga. Be en vän, familjemedlem eller någon annan du litar på att kika igenom och komma med feedback.

När du skrivit ditt cv är dags att söka jobb. Här hittar du alla våra lediga jobb och vi vill alltid träffa drivna och kompetenta konsulter. Här kan du läsa mer om mediepoolen och skicka in ditt cv till oss.

Har du redan skrivit ett cv och fått en arbetsintervju? Grattis! Då ska du läsa våra tips på hur du lyckas på intervjun här

/Ellen Ploman-Wolinder

Fler nyheter

Så fick Bea Nilsson fast anställning efter tre veckor

Så skriver du ett riktigt bra cv när du ska söka jobb

Personlighetstester vid rekrytering- En het potatis och en branschdelare