Så lyckas du med arbetsintervjun! 5 tips till dig som vill ha drömjobbet

14 juli, 2021

Kallad till arbetsintervju? Grattis – första steget mot ett nytt jobb! Nu vill du göra ett bra intryck och inte låta nervositet och stress hindra dig från att visa vem du är.

Mitt namn är Malin Jungbeck och jag är rekryteringskonsult på Insight Competence. Jag har intervjuat många kandidater genom åren och jag vill hjälpa dig att knipa ditt drömjobb! Här kommer mina tips på hur du lyckas med arbetsintervjun.

Se till att vara väl förberedd

Det finns ett antal standardfrågor som förekommer på nästan alla intervjuer. De flesta som rekryterar vill veta mer om dina drivkrafter, kompetenser, styrkor och eventuella utvecklingsområden. Fundera och förbered hur du vill svara på dessa frågor, då kommer resten av samtalet kännas mer avslappnat. Ta gärna en god vän eller en familjemedlem till hjälp eller öva framför spegeln själv. Att vara förbered kommer att löna sig.

Koppla dina färdigheter och kompetens till rollen

Sälj in dina färdigheter kopplat till den tjänst du söker. Om du läser annonsen hittar du ledtrådar om vilken typ av kompetens och färdigheter som efterfrågas för en specifik roll. Försök att visa hur du matchar kravprofilen och ge konkreta exempel från dina tidigare arbetssituationer och prestationer.

Våga ställ frågor

Var påläst och våga fråga. Ställ frågor angående tjänsten, ansvar och uppgifter. Det visar på proffsighet och inger lugn. Nu har du också din chans att ta reda på om detta verkligen är jobbet för dig. Det är inte bara arbetsgivaren som väljer dig, du väljer även dem.

Ärlighet varar längst

Var ärlig! Det är okej att inte kunna eller veta allt. Det ger mer trovärdighet om du vågar vara öppen även med dina svagheter.

Återkoppling är A och O

Återkoppling är A och O. Det ska alltid ligga i rekryterarens och företagets intresse att se till att varje kandidat får ett mail eller samtal i processen. Men även du som kandidat kan följa upp. Oavsett om du går vidare i en process eller inte så är det bra att hålla lite kontakt. Ett trevligt mail då och då för att göra dig själv påmind är alltid välkommet och visar på engagemang.

Så det du behöver tänka på är:

  1. Man kan aldrig vara för förberedd. Läs på om företaget noga och rollen du söker till.
  2. Koppla ihop din kompetens till rollen. Ge gärna ett exempel på hur just du kan matcha rollens kravspecifikation.
  3. Att ställa frågor visar att du är genuint intresserad. Hellre fråga för mycket än för lite.
  4. Våga visa svagheter. Alla har vi varit nya på ett jobb och alla uppskattar en transparent kandidat.
  5. Har du inte fått återkoppling efter intervjun? Ring, maila eller skicka ett sms till rekryteraren. Det visar bara på starkt intresse.

Slutligen. Det är okej att vara lite nervös. Vi som rekryterar är både vana och har förståelse för att nerver kan spela in. Dessutom visar ju lite nervositet att du är mån om att göra bra ifrån dig. Tänk också på att en intervju är ett ömsesidigt möte. Ansvaret att skapa en avslappnad och god stämning ligger lika mycket på rekryteraren.

Försök att bjuda på dig själv och förutsätt att den person som sitter mitt emot dig vill dig väl.

Hos oss på Insight Competence letas det ständigt efter nya stjärnor till vår mediepool. Din kompetens kan behövas fortare än du tror. Här hittar du alla våra lediga jobb och här kan du läsa mer om mediepoolen.

Lycka till!

Fler nyheter

Så fick Bea Nilsson fast anställning efter tre veckor

Så skriver du ett riktigt bra cv när du ska söka jobb

Personlighetstester vid rekrytering- En het potatis och en branschdelare