Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Joakim Johansson, VD Universal Music Group om att rekrytera HR-Direktör

Vad är det viktigaste man skall tänka på när man rekryterar en HR-direktör?

Universal Music är Sveriges och världens största skivbolag som strävar efter att skapa morgondagens musikupplevelser med artister som Veronica Maggio, ABBA, Avicii, Hov1 med flera.

Vi på Insight Competence har haft nöjet att få hjälpa Joakim Johansson, VD för Universal Music Sweden att hitta rätt person till musikbolagets HR team. I samband med vår lyckade rekrytering passade vi på att ställa några frågor kring vad man behöver tänka på när man skall hitta en ny kollega till ett HR team. Vad är extra viktigt att tänka på och vilka kvalifikationer tittade han extra på när han letade en HR-direktör?

Vad är det viktigaste man ska tänka på när man som ledare rekryterar till sin HR avdelning?

När man rekryterar en person inom HR är det väldigt viktigt att leta efter en förändringsbenägen och kreativ person med en personlighet som kan injicera energi i en organisation. Man måste ha en förmåga att flexibelt navigera utmaningar och möjligheter som konstant finns runtomkring oss, här och nu och i framtiden.

Vilka kvalifikationer måste man besitta för att anta en roll inom HR ? Vad var extra viktigt för er när ni rekryterade er nya HR Direktör till Universal Music?

Man måste definitivt ha en förståelse för det kreativa arbetet som sker inom bolagets väggar och hur det måste få utrymme att utvecklas och växa. Vi har en verklighet som konstant är under förändring och som HR-direktör måste man ha förmågan att lyckas skapa en struktur och trygghet i detta.

Vad var det som gjorde att ni valde att lägga rekryteringsuppdraget hos Insight Competence och hur tycker ni att samarbetet har gått?

Den otroliga fingertoppskänsla och kompetens som medarbetarna på Insight Competence besitter är fantastisk. Ingenting stöps i samma form utan utvecklas och skapas i samråd med mig som kund. Det är en professionell och trygg handhållning i hela processen.

Behöver ni också rekrytera inom HR?

Vi har flera kandidater redo med varierande grad av senioritet som är redo för ett nytt jobb idag. Gör som Joakim Johansson och Universal Music Group och kontakta oss idag!

Här hittar du direkt till oss och våra tjänster 

Har fått hjälp av Insight Competence med flera rekryteringar. Väldigt bra att samarbeta med och framförallt proffs på att hitta rätt profiler, inte bara utifrån erfarenhet utan en fingertoppskänsla för personlighetsmatchning också! Och enkelheten i processen med snabb återkoppling också ett stort plus!

– Pia Brunn, Head of Fundraising & Loyalty – Plan International

Vi som arbetar på Insight Competence 
Maria Bergholtz
 • Maria Bergholtz
 • Grundare och VD
  Evelina Josefsson
  • Evelina Josefsson
  • Rekryteringskonsult & Kandidatansvarig
   Linda Skyllner
   • Linda Skyllner
   • Rekryteringskonsult & Rekryteringsansvarig
   Fredrik Paul
   • Fredrik Paul
   • Rekryteringskonsult