Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Från konsult till fast anställning på tre veckor

Kan man gå från konsult till en fast anställning i samma roll? Absolut, konsultuppdrag behöver inte alltid vara ett tidsbestämt uppdrag. Det kan ändras fort beroende på företagets behov men även utifrån konsulten och vem som är rätt för rollen. Du kan få en tillsvidareanställning fortare än du tror. Bea Lundberg, en av våra fantastiska och drivna konsulter blev via oss på Insight Competence rekryterad till den framåtlutade mediebyrån Vizeum. Rollen var från början ett tidsbestämt konsultuppdrag men redan efter tre veckor hade Bea fått fast anställning.

Vi har såklart träffat henne för att ta reda på mer.

Stort grattis, Bea! Hur känns det att redan efter tre veckor få fast anställning?

Självklart känns det superbra, kul och härligt!  Jag har jobbat inom koncernen innan och både jag och de visste vad vi gav oss in på. När jag startade var jag också supertydlig med vad jag ville i min roll. Jag fick så mycket kärlek och ett riktigt fint välkomnande redan på första måndagsmötet. Den känslan var otrolig! 

När vi såg hur snabbt Bea kom in i uppdragen och det förtroende hon skapade hos kunder och medarbetare tvekade vi inte en sekund när det öppnade sig en möjlighet till en fast anställning i koncernen. Tillika gillade vi Bea som person, hon är prestigelös, ansvarstagande och framåtlutad, egenskaper som är väldigt viktiga för oss och som vi alltid har med oss när vi rekryterar” –  Christine Völcker, Managing Director, Vizeum 

På vilket sätt kom du i kontakt med Insight Competence?

Maria kontaktade mig på Linkedin för drygt 2 år sen då hon tyckte jag hade en bra profil och rätt erfarenhet. Vi sågs efter det och klickade superbra! Sen tog det lite tid innan vi hittade rätt timing. 

Hur kan andra inspireras av din framgång och hur skall man agera och tänka på ett nytt jobb/ny tjänst?

Jag tror det är detsamma överallt oavsett om man är helt ny eller bara bytt tjänst, att vara väldigt open minded. Tänk att allt är kul och välkomna alla nya (som gamla) kontakter. Strunta i allt vad gäller internpolitik och vad titlar heter och våga kasta dig in i alla nya kunder och relationer med härlig inställning! Jag har fått så mycket härliga komplimanger just vad gäller den biten, att jag har kastat mig in i allt och ser möjligheter istället för problem. Jag tror att det är nyckeln till det mesta!

Text av Lizet Schoultz-Ernelind, Social media manager, Insight Competence

Vill du bli konsult hos oss på Insight Competence?

Är du frilansande idag eller har du bestämt dig för att lämna din nuvarande anställning och ta klivet över till konsultsidan? Känner du kanske att du stagnerat i din utveckling på din nuvarande arbetsplats och att det är dags att byta jobb? Då tycker vi att du ska anmäla dig till vår Konsultpool! Låt oss förklara varför. 

Konsultpoolen – vägen till ditt drömjobb 

Julia Levander, Communications Manager, Spotify

Insight Competence fanns med mig igenom hela rekryteringsprocessen med en trygg och stadig hand. De var tydliga med var i processen jag befann mig samt höll mig alltid informerad om nästa steg – och alltid med ett leende på läpparna! Trots att jag började hos Insight mitt under pandemin kände jag mig alltid välkommen och omhändertagen.

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Konfidentiellt bolag Sales Manager

Till ett etablerat företag i mediebranschen söker vi nu en Sales Manager, en viktig roll med huvudsakligt ansvar att leda försäljningsteamet.

Läs mer
Paid Social Specialist

Om Tre Kronor Media: Tre Kronor Media grundades i Sverige 2007 och Danmark 2013 som en ny mediebyrå med 100% fokus på våra kunders affärsresultat och ROI. Idag är vi en One-stop-shop, en 360-servicebyrå inom data, adtech, crm, media, insikt och strategi. Vi är en personlig affärspartner driven av vår nyfikenhet för våra kunders verksamhet och vår passion för media. Med vår expertis inom både traditionella och nya medier skapar vi värde för våra kunder. Vi har blivit utnämnda till Årets mediebyrå år 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2023. Vi är också certifierade som en fantastisk arbetsplats 2018, 2019 och 2020. Vårt partnerskap med Making Science stärker vårt tjänsteutbud av digitala möjligheter och genom våra globala mediebyråpartners når vi nya kanaler över hela världen. Vi växer snabbt, och vi letar nu efter nästa lagkamrat till vårt team. Vill du bli en del av vår drivna familj?

Läs mer
Senior Digital Media Planner

Vi letar efter dig som vill spela en nyckelroll i utvecklingen av IPGs kunders digitala närvaro. De är ett team av cirka 75 engagerade marknadsförare, specialister och kundansvariga som arbetar i trevliga och centrala lokaler på Grev Turegatan 11 i hjärtat av Stockholm.

Läs mer