Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Så får du ett riktigt välskrivet CV – Allt du behöver veta

Är du redo för nästa steg i din karriär? Kanske vill du ha den där tjänsten du alltid längtat efter eller har du bestämt dig för att bli konsult? Då är ett välskrivet CV din biljett framåt. Någon som kan konsten med ett lyckat och välskrivet CV är Ellen Ploman-Wolinder som arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. 

Mitt namn är Ellen Ploman-Wolinder och jag arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. Jag har arbetat med service, sälj och administration inom media i över 20 år. Innan jag tog steget fullt ut att jobba med rekrytering var jag Manager för den nationella tv-planeringsgruppen på Discovery.

Här nedan har jag listat mina topp tre punkter i ett CV som jag tittar extra på när jag rekryterar.

1. Strukturerat och relevant innehåll

Börja med att lista dina jobb och gärna efter årtal. Det senaste/nuvarande skall alltid stå först. Skriv gärna också en kort beskrivning av dina arbetsuppgifter för varje roll. Utbildningar, kurser samt språk- och systemkunskaper skall alltid stå med så vi tydligt och enkelt kan se vad som är relevant för rollen du söker.

2. Tydlighet och språk

Ha gärna ett CV på engelska och ett på svenska, är tjänsten utlyst på engelska vill de garanterat ha ett CV på engelska. Anpassa alltid ditt CV efter företaget och tjänsten du söker, det gör det lättare för mig och mina branschkollegor att se en röd tråd i varför du söker rollen. Din ansökan skall vara lättläst och inte visuellt komplicerad eller med massa osammanhängande text. Vi vet att det är svårt men försök hålla dig till en A4 sida och markera tydligt dina kontaktuppgifter.

3. Slå dig igenom bruset

Att slå sig igenom bruset bland mängder av ansökningar kan vara svårt men behöver inte vara det. Ett tips är att ha en kortare inforuta om dig själv, t.ex ” Fun Facts”. Du kanske har arbetat ideellt, fått en arbetsutmärkelse eller haft något förtroendeuppdrag? Ta med det du vill att arbetsgivaren ska veta om dig! Vi vill såklart veta så mycket som möjligt om personen bakom pappret.

För att summera så behövs tydlighet, struktur, syfte och personlighet bakom ett lyckat CV. Vi som rekryterare vet att det ligger otroligt mycket tid och engagemang bakom varje skrivet CV och att varje CV och kandidat är unik. Vi är alla människor och stavfel kommer att ske, det gör det även för oss men det är viktigt att korrekturläsa och dubbelkolla stavning och grammatik noga. Be en vän, familjemedlem eller någon annan du litar på att kika igenom och komma med feedback. 

————————————————————————————————————————————-

Har du ännu inte hittat ditt drömjobb kan du se alla våra lediga tjänster nedan. De tjänster och konsultuppdrag vi förmedlar är främst inom marknad, media, försäljning och analys och våra kunder är mediebyråer, digitala byråer, publicister, mediehus mm. Vi får in nya uppdrag på daglig basis.

Frilansande konsult?

Är du frilansande idag eller har du bestämt dig för att lämna din nuvarande anställning och ta klivet över till konsultsidan? Känner du kanske att du stagnerat i din utveckling på din nuvarande arbetsplats och att det är dags att byta jobb? Då tycker vi att du ska anmäla dig till vår Konsultpool

Läs mer om Konsultpoolen här 

 

 

 

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Regional Client Manager till Malmö

Upptäck Ljudeffekten! Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning som når fram. Vi är marknadsledare med 5 miljoner lyssnare per vecka live och on demand i radio och poddar. En miljon av dem nås genom Radioplay och Podplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och radioformat som Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro, Älskade psykopat och många fler. Vi utökar nu vårt team och söker en Regional Client Manager som kommer arbeta med försäljning mot våra direktkunder i Malmö med omnejd. Vi söker främst dig som bor i närheten men är även intresserade av dig som bor i en annan stad. Du kommer att arbeta självständigt och i team, med stort stöd av en mycket erfaren organisation, fantastiska kollegor, starka varumärken samt en väl utvecklad försäljningsprocess och metodik. Placeringsort: Malmö.

Läs mer
Analytiker

Vill du arbeta som Analytiker i en dynamisk och internationell miljö där du ges möjlighet att bidra till Plan International Sveriges arbete med att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor? Då har vi tjänsten för dig. Vårt mål är att ha Sveriges nöjdaste givare och du är en nyckelperson för att nå dit. Vi söker en erfaren analytiker som ska spela en avgörande roll i att verkställa vår datadrivna strategi och att optimera våra insatser genom effektiv analys av såväl externa datakällor som CRM-data, på både kort och lång sikt. Ett strategiskt och operativt arbete för att kvalitetssäkra och maximera värdet av vår data samt att stödja strategiska affärsbeslut med hjälp av insikter från analysen. Vi lägger högst värde vid din personlighet och att du är en god lagspelare. Placeringsort Hammarby sjöstad, Stockholm.

Läs mer
Sales and Order Administrator

Help Us Create What Can’t Be Done Everything we do at Samsung is driven by an unyielding passion for excellence—and an unfaltering commitment to develop the best products and services on the market. In today’s fast-paced global economy, change is constant, and innovation is critical to a company’s survival. As we have done for 80 years, we set our sights on the future, anticipating market needs and demands so we can steer our company toward long-term success. As Sales and Order Administrator, you will have an integral part in ensuring we stay on top of the market and continue to enrich and simplify the consumers’ lives.

Läs mer