Ellen Ploman-Wolinder
Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Så får du ett riktigt välskrivet CV – Allt du behöver veta

Är du redo för nästa steg i din karriär? Kanske vill du ha den där tjänsten du alltid längtat efter eller har du bestämt dig för att bli konsult? Då är ett välskrivet CV din biljett framåt. Någon som kan konsten med ett lyckat och välskrivet CV är Ellen Ploman-Wolinder som arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. 

Mitt namn är Ellen Ploman-Wolinder och jag arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. Jag har arbetat med service, sälj och administration inom media i över 20 år. Innan jag tog steget fullt ut att jobba med rekrytering var jag Manager för den nationella tv-planeringsgruppen på Discovery.

Här nedan har jag listat mina topp tre punkter i ett CV som jag tittar extra på när jag rekryterar.

1. Strukturerat och relevant innehåll

Börja med att lista dina jobb och gärna efter årtal. Det senaste/nuvarande skall alltid stå först. Skriv gärna också en kort beskrivning av dina arbetsuppgifter för varje roll. Utbildningar, kurser samt språk- och systemkunskaper skall alltid stå med så vi tydligt och enkelt kan se vad som är relevant för rollen du söker.

2. Tydlighet och språk

Ha gärna ett CV på engelska och ett på svenska, är tjänsten utlyst på engelska vill de garanterat ha ett CV på engelska. Anpassa alltid ditt CV efter företaget och tjänsten du söker, det gör det lättare för mig och mina branschkollegor att se en röd tråd i varför du söker rollen. Din ansökan skall vara lättläst och inte visuellt komplicerad eller med massa osammanhängande text. Vi vet att det är svårt men försök hålla dig till en A4 sida och markera tydligt dina kontaktuppgifter.

3. Slå dig igenom bruset

Att slå sig igenom bruset bland mängder av ansökningar kan vara svårt men behöver inte vara det. Ett tips är att ha en kortare inforuta om dig själv, t.ex ” Fun Facts”. Du kanske har arbetat ideellt, fått en arbetsutmärkelse eller haft något förtroendeuppdrag? Ta med det du vill att arbetsgivaren ska veta om dig! Vi vill såklart veta så mycket som möjligt om personen bakom pappret.

För att summera så behövs tydlighet, struktur, syfte och personlighet bakom ett lyckat CV. Vi som rekryterare vet att det ligger otroligt mycket tid och engagemang bakom varje skrivet CV och att varje CV och kandidat är unik. Vi är alla människor och stavfel kommer att ske, det gör det även för oss men det är viktigt att korrekturläsa och dubbelkolla stavning och grammatik noga. Be en vän, familjemedlem eller någon annan du litar på att kika igenom och komma med feedback. 

————————————————————————————————————————————-

Har du ännu inte hittat ditt drömjobb kan du se alla våra lediga tjänster nedan. De tjänster och konsultuppdrag vi förmedlar är främst inom marknad, media, försäljning och analys och våra kunder är mediebyråer, digitala byråer, publicister, mediehus mm. Vi får in nya uppdrag på daglig basis.

Frilansande konsult?

Är du frilansande idag eller har du bestämt dig för att lämna din nuvarande anställning och ta klivet över till konsultsidan? Känner du kanske att du stagnerat i din utveckling på din nuvarande arbetsplats och att det är dags att byta jobb? Då tycker vi att du ska anmäla dig till vår Konsultpool

Läs mer om Konsultpoolen här 

 

 

 

Kontakta Ellen Ploman-Wolinder

Ellen har över 15 års erfarenhet från mediebranschen inom Tv-planering och kommer senast från Discovery Networks. Hon är utbildad på Sälj & Marknadshögskolan och har i sin karriär arbetat mot både mediebyråer och direktkunder. Ellen har även flera års erfarenhet av personalfrågor och personalansvar.

Läs mer

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Key Account Manager

Invibes är ett snabbväxande digitalt reklamföretag med kontor runt om i världen så som Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien, Schweiz, Tyskland, Dubai, Sverige, Danmark, Nederländerna, Belgien och Sydafrika. Med vår egen in-feed-annonseringsteknologi, en portfölj med mer än 400 premiumannonsörer, över 100 anställda och 296 % tillväxt under de senaste fyra åren, är Invibes Advertising rankad av Financial Times som "Ett av Europas snabbast växande" företag. Vi anställer nu säljare för att hjälpa oss att öka vår närvaro i Sverige. Det här är en spännande tid att hänga med Invibes på resan och med möjligheten att hjälpa till att sätta grunden och forma framtiden för vår verksamhet i Norden.

Läs mer
SEM-specialist

Vi söker nu personer som vill vara med och fortsätta att driva utvecklingen av ett företag som aldrig står still, på en marknad som aldrig sover. Vi vill höra ifrån dig som är nyfiken, analytisk och samarbetsorienterad för en ny spännande roll som SEM-specialist hos oss, men som är nyfiken på att kanske bredda dig till flera kanaler. På AdOn arbetar vi inte i silos utan med hela det mediala ekosystemet och lägger stort fokus på vad medier kan åstadkomma i synergi med varandra. Du kommer alltså inte bara att få arbeta med några av Sveriges roligaste kunder och bästa medarbetare – du kommer vara en viktig kugge där du tillsammans med övriga kollegor hanterar, optimerar och utvecklar kampanjer för att mot uppsatta mål skapa framgångsrik kommunikation för våra kunder i ett långsiktigt partnerskap.

Läs mer
Key Account Manager OOH Transit

Du känner att du börjar bli klar där du är. Du vill hellre vara på en arbetsplats där du involveras och kan påverka. Du brinner för försäljning och för att skapa nya kontakter, extra meriterande med bakgrund inom OOH/DOOH. Meriterande om du har ett kontaktnät på byråer och hos annonsörer. Du vill och kan arbeta med några av Sveriges största annonsörer och sätta ihop både raka kampanjer och mer komplexa avtal. Vill du jobba i en engagerande och utvecklande miljö? Sök då tjänsten som Key Account Manager OOH Transit hos Leeads. Vi är ett bolag som växer snabbt och har höga ambitioner. Vi lägger högst värde vid din personlighet och att du är en god lagspelare med positiv energi. Placeringsort: Stockholm.

Läs mer