Ellen Ploman-Wolinder
Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Så får du ett riktigt välskrivet CV – Allt du behöver veta

Är du redo för nästa steg i din karriär? Kanske vill du ha den där tjänsten du alltid längtat efter eller har du bestämt dig för att bli konsult? Då är ett välskrivet CV din biljett framåt. Någon som kan konsten med ett lyckat och välskrivet CV är Ellen Ploman-Wolinder som arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. 

Mitt namn är Ellen Ploman-Wolinder och jag arbetar som rekryteringskonsult på Insight Competence. Jag har arbetat med service, sälj och administration inom media i över 20 år. Innan jag tog steget fullt ut att jobba med rekrytering var jag Manager för den nationella tv-planeringsgruppen på Discovery.

Här nedan har jag listat mina topp tre punkter i ett CV som jag tittar extra på när jag rekryterar.

1. Strukturerat och relevant innehåll

Börja med att lista dina jobb och gärna efter årtal. Det senaste/nuvarande skall alltid stå först. Skriv gärna också en kort beskrivning av dina arbetsuppgifter för varje roll. Utbildningar, kurser samt språk- och systemkunskaper skall alltid stå med så vi tydligt och enkelt kan se vad som är relevant för rollen du söker.

2. Tydlighet och språk

Ha gärna ett CV på engelska och ett på svenska, är tjänsten utlyst på engelska vill de garanterat ha ett CV på engelska. Anpassa alltid ditt CV efter företaget och tjänsten du söker, det gör det lättare för mig och mina branschkollegor att se en röd tråd i varför du söker rollen. Din ansökan skall vara lättläst och inte visuellt komplicerad eller med massa osammanhängande text. Vi vet att det är svårt men försök hålla dig till en A4 sida och markera tydligt dina kontaktuppgifter.

3. Slå dig igenom bruset

Att slå sig igenom bruset bland mängder av ansökningar kan vara svårt men behöver inte vara det. Ett tips är att ha en kortare inforuta om dig själv, t.ex ” Fun Facts”. Du kanske har arbetat ideellt, fått en arbetsutmärkelse eller haft något förtroendeuppdrag? Ta med det du vill att arbetsgivaren ska veta om dig! Vi vill såklart veta så mycket som möjligt om personen bakom pappret.

För att summera så behövs tydlighet, struktur, syfte och personlighet bakom ett lyckat CV. Vi som rekryterare vet att det ligger otroligt mycket tid och engagemang bakom varje skrivet CV och att varje CV och kandidat är unik. Vi är alla människor och stavfel kommer att ske, det gör det även för oss men det är viktigt att korrekturläsa och dubbelkolla stavning och grammatik noga. Be en vän, familjemedlem eller någon annan du litar på att kika igenom och komma med feedback. 

————————————————————————————————————————————-

Har du ännu inte hittat ditt drömjobb kan du se alla våra lediga tjänster nedan. De tjänster och konsultuppdrag vi förmedlar är främst inom marknad, media, försäljning och analys och våra kunder är mediebyråer, digitala byråer, publicister, mediehus mm. Vi får in nya uppdrag på daglig basis.

Frilansande konsult?

Är du frilansande idag eller har du bestämt dig för att lämna din nuvarande anställning och ta klivet över till konsultsidan? Känner du kanske att du stagnerat i din utveckling på din nuvarande arbetsplats och att det är dags att byta jobb? Då tycker vi att du ska anmäla dig till vår Konsultpool

Läs mer om Konsultpoolen här 

 

 

 

Kontakta Ellen Ploman-Wolinder

På Insight Competence är Ellen vår kandidatansvarig och ser till att du som kandidat eller konsult alltid är omhändertagen och kan känna dig trygg med att vi har ditt bästa i åtanke. Ellen har över 15 års erfarenhet från mediebranschen inom Tv-planering och kommer senast från Discovery Networks.

Läs mer

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Key Account Manager OOH Transit

Du känner att du börjar bli klar där du är. Du vill hellre vara på en arbetsplats där du involveras och kan påverka. Du brinner för försäljning och för att skapa nya kontakter, extra meriterande med bakgrund inom OOH/DOOH. Meriterande om du har ett kontaktnät på byråer och hos annonsörer. Du vill och kan arbeta med några av Sveriges största annonsörer och sätta ihop både raka kampanjer och mer komplexa avtal. Vill du jobba i en engagerande och utvecklande miljö? Sök då tjänsten som Key Account Manager OOH Transit hos Leeads. Vi är ett bolag som växer snabbt och har höga ambitioner. Vi lägger högst värde vid din personlighet och att du är en god lagspelare med positiv energi. Placeringsort: Stockholm.

Läs mer
Key Account Manager

Strossle är ett snabbväxande MediaTech-företag som finns i 10 länder runt om i Europa. Vårt mål är att hjälpa publicister och annonsörer att visa rätt innehåll, för rätt målgrupp vid rätt tidpunkt. Vi är pionjärer inom native annonsering och content Marketing och i mars 2022 vann vår plattform priset ”Best Native Advertising Platform” av NAI. Vi söker dig som har bred erfarenhet av mediaförsäljning och vi tror dessutom att du tidigare har arbetat både med mediabyråer och direktkunder. För att trivas i den här rollen behöver du vara prestigelös, social och tycka om att arbeta i team. Du ska klara dig själv på egen hand och ta eget ansvar för ditt vardagliga arbete. Du älskar att ha budgetmål och drivs av försäljning och att göra affärer.

Läs mer
Online Video Specialist

Vill du jobba med några av Sveriges mest älskade och framåtlutade medievarumärken – exempelvis ELLE, Femina, MåBra, Residence, MotherHood, Hänt och Svensk Dam? Är du en skarp och driven specialist med gedigen erfarenhet av online video? Vi söker nu en Online Video Specialist till Aller Medias B2B-organisation i Stockholm för att ta den viktiga affären kring vårt rörliga innehåll till nästa nivå. Aller Medias nätverk av digitala premiumvarumärken har idag över 50 miljoner startade videoströmmar i månaden. Vår digitala räckvidd och affär har ökat snabbt och kraftfullt de senaste åren, och våra ambitioner framåt är ännu högre! Därför tillsätter vi nu en digital specialist med fokus på online video som tillsammans med vår Video Lead kommer att ansvara för vår fortsatta tillväxt inom rörlig media. I denna roll ingår du i ett högpresterande team med ett genuint intresse även för displayannonsering och programmatic, vi har högt i tak och testar hela tiden nya saker. Vi hoppas och tror att du har samma driv! Med kreativt tänkande och en förmåga att presentera rekommendationer till våra kunder på ett inspirerande och pedagogiskt sätt utbildar vi också våra kunder inom online video och om Aller Medias unika position på marknaden.

Läs mer