Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Personlighetstester vid rekrytering – En het potatis och en branschdelare

Idag är det vanligt att kandidater ombeds göra olika kompetens- och personlighetstester vid rekryteringsprocesser. Testerna ska visa om kandidaten är lämpad för ett visst jobb. Men vad är det för tester som avses och finns det både för- och nackdelar? Så här jobbar vi på Insight Competence…

Vilka typer av personlighetstester brukar rekryterare/arbetsgivare använda och vad syftar de till?

I de flesta fall mäter tester antingen problemlösningsförmåga eller personliga egenskaper. I många processer används bådadera. Vid framtagande av kravprofilen listar många arbetsgivare personlighetsdrag eller kompetenser som de anser är önskvärda för den aktuella rollen. Testerna ska sedan visa om kandidaten har de typ av kompetenser och den personlighet som krävs.

Hur stor del har kompetensbaserade tester i helhetsbedömningen och bör de alltid användas?

Frågan är omdiskuterad av såväl kandidater som rekryterare och faktum är att det faktiskt till viss mån är lite av en branschdelare. Idag pratar man mycket om fördomsfri rekrytering, dvs processer där t.ex. kön, ålder och etnicitet inte har någon betydelse. Detta ska naturligtvis vara en självklarhet men undersökningar visar att den mänskliga faktorn spelar in mer än vi tror. Vi tenderar att ta beslut på magkänsla, anställa personer som liknar oss själva och göra en del subjektiva bedömningar. För att ge alla sökande liknande förutsättningar och för att se individers potential jobbar många bolag flitigt med personlighetstester för att på så sätt göra en mer rättvis bedömning redan i urvalsprocessen.

Hur känner kandidaterna kring kompetensbaserade tester i rekryteringsprocessen?

Kandidatupplevelsen vad gäller personlighetstester vid anställning kan skilja sig åt. Vissa personer gillar tester medan andra vittnar om att de känner en viss oro och ibland även frustration när de ombeds göra  ett test. En del har blivit bortvalda i processer på grund av att testresultaten inte visade ”rätt” trots bra CV och bakgrund.

Till viss mån håller vi på Insight Competence med om kritiken. Det finns en risk att överanvändning av tester tenderar att kategorisera individer i fack. Har man som rekryterare inte rätt utbildning och erfarenhet av att tolka ett test så blir det lätt en alltför enkelsidig bild som målas upp av en person. Det är svårt att skatta sig själv, vilken man gör i personlighetstesterna. Dagsform, trötthet och stress spelar självklart också in i resultaten, inte minst i de test som mäter logik och problemlösningsförmåga.

Hur använder vi på Insight Competence tester i rekryteringsprocessen?

Vi ser tester som ett komplement till CV och intervju. Det är en ytterligare chans för kandidaten att lyfta kompetens och potential. Vi brukar rekommendera tester lite senare i processen när det endast är ett fåtal kandidater kvar. Är det särskilda personlighetsdrag som arbetsgivaren vill att vi tittar extra på är testerna ett ytterligare verktyg att hitta den mest kvalificerade kandidaten. Detsamma gäller när det kommer till att bedöma en individs förmåga att lösa komplexa problem. Vi använder sällan testerna i sig som urval utan väger in resultaten efter att ha bedömt CV och genomfört de strukturerade intervjuer som vi alltid strävar efter att göra.

Hur kan du som kandidat förbereda dig för personlighetstester?

Som kandidat tycker vi inte att du ska oroa dig för eventuella tester vid en rekryteringsprocess. Seriösa rekryteringsbolag ska ge dig en återkoppling efter att du har ombetts genomföra ett test och då få möjlighet att diskutera resultaten och förklara mer. Vi förstår att det skulle kännas bra att kunna öva på denna typ av tester hemma innan man ska göra det skarpt i en rekryteringsprocess. Det finns en del sajter som erbjuder kompetensbaserade tester men många är betalvarianter. Vi har hittat några ställen där man dels kan läsa mera om testen; hur de är uppbyggda, vad som är viktigt att tänka på etc och även få prova att göra mindre delar av begåvningstesten gratis för att få en känsla för vad som förväntas.

 

Hos hos på Insight Competence är du i goda händer, både som kund och kandidat. Vi är certifierade i PAPI, MAP och Matrigma. Vill du veta mer om hur vi jobbar med dessa test och vår rekrytering är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom kontaktformuläret nedan.

Här kan du läsa mer om våra tjänster:

Kund: Rekrytering & Bemanning

Kandidat: Konsultpoolen 

 

Kontakta oss

Behöver du hjälp med rekrytering, bemanning eller konsulttjänster? Eller är du kanske intresserad av att gå med i vår konsultpool? Använd vårt formulär nedan så hör vi av oss till dig omgående, alternativt maila oss på info@insightcompetence.se.

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Regional Client Manager till Malmö

Upptäck Ljudeffekten! Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning som når fram. Vi är marknadsledare med 5 miljoner lyssnare per vecka live och on demand i radio och poddar. En miljon av dem nås genom Radioplay och Podplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och radioformat som Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro, Älskade psykopat och många fler. Vi utökar nu vårt team och söker en Regional Client Manager som kommer arbeta med försäljning mot våra direktkunder i Malmö med omnejd. Vi söker främst dig som bor i närheten men är även intresserade av dig som bor i en annan stad. Du kommer att arbeta självständigt och i team, med stort stöd av en mycket erfaren organisation, fantastiska kollegor, starka varumärken samt en väl utvecklad försäljningsprocess och metodik. Placeringsort: Malmö.

Läs mer
Analytiker

Vill du arbeta som Analytiker i en dynamisk och internationell miljö där du ges möjlighet att bidra till Plan International Sveriges arbete med att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor? Då har vi tjänsten för dig. Vårt mål är att ha Sveriges nöjdaste givare och du är en nyckelperson för att nå dit. Vi söker en erfaren analytiker som ska spela en avgörande roll i att verkställa vår datadrivna strategi och att optimera våra insatser genom effektiv analys av såväl externa datakällor som CRM-data, på både kort och lång sikt. Ett strategiskt och operativt arbete för att kvalitetssäkra och maximera värdet av vår data samt att stödja strategiska affärsbeslut med hjälp av insikter från analysen. Vi lägger högst värde vid din personlighet och att du är en god lagspelare. Placeringsort Hammarby sjöstad, Stockholm.

Läs mer
Sales and Order Administrator

Help Us Create What Can’t Be Done Everything we do at Samsung is driven by an unyielding passion for excellence—and an unfaltering commitment to develop the best products and services on the market. In today’s fast-paced global economy, change is constant, and innovation is critical to a company’s survival. As we have done for 80 years, we set our sights on the future, anticipating market needs and demands so we can steer our company toward long-term success. As Sales and Order Administrator, you will have an integral part in ensuring we stay on top of the market and continue to enrich and simplify the consumers’ lives.

Läs mer