Evelina Josefsson
Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Konsultuppdrag ger dig en unik chans att se olika arbetsplatser

På Insight Competence märker vi tydligt av ett ökat intresse för konsultuppdrag och det bästa vi vet är att få följa kandidater som tar nya steg i karriären. Två personer vi haft glädjen att följa vid mer än ett tillfälle är Victoria Hjort och Lukas Petersson. Här delar de med sig av sina erfarenheter för dig som är nyfiken på konsultlivet.

Konsultpoolen_insight_competence

Konsultlivet – en chans till nya utmaningar och bredare perspektiv

Insight Competence får dagligen in konsultuppdrag inom marknad, media, försäljning och analys. Oavsett om du är frilansare och vill ha hjälp att hitta nästa uppdrag eller helt enkelt bara känner dig redo för nästa steg i karriären så kan konsultrollen passa dig, det kan Victoria Hjort och Lukas Petersson intyga.

– I egenskap av egenföretagare är jag van vid att löpande hitta mina egna uppdrag. Här har samarbetet med Insight Competence underlättat denna process avsevärt och gjort att allt flutit på väldigt smidigt, berättar Victoria.

Hittills har hon anlitats som SEM-specialist av två olika mediebyråer via Insight Competence och berättar att konsultlivet passar henne perfekt:

– Jag tycker det är väldigt kul med nya utmaningar och vill känna att jag hela tiden utvecklas. Att vara konsult har varit mycket lärorikt, jag har fått ett bredare perspektiv eftersom jag behövt anpassa mig till olika arbetssätt och arbetskulturer. Dessutom har jag fått möjlighet att skapa nya kontakter med intressanta personer, berättar hon.

Viktigt att ha en konsultmentor som stöttar under konsultuppdraget

För Lukas Petersson var det inte lika självklart att ta sig an ett konsultuppdrag från första början, men idag är han otroligt glad över att han vågade ta steget.

– Jag hade ett fast jobb som TV-planerare när jag blev kontaktad för en konsultroll inom samma bransch. Först var jag lite fundersam över att skriva på ett kontrakt för en tidsbegränsad anställning vilket jag tror att många tillsvidareanställda kan känna igen sig i, men när jag fick prata med Ellen Ploman-Wolinder på Insight Competence kände jag mig genast trygg. Hon gav en positiv bild av konsultrollen och fick mig att inse att det skulle vara en bra väg för att ta mig framåt i karriären, säger Lukas.

Han påpekar att det känts tryggt genom hela uppdragsperioden, mycket tack vare att du som konsult har ett bollplank att vända dig till:

– Jag och min konsultmentor har haft väldigt bra kontakt. Jag har alltid känt att jag kunnat höra av mig om det varit något jag velat ta upp och att jag mötts av förståelse.

Victoria instämmer:

– Att kunna vända sig till en utomstående som också har erfarenhet från branschen för att få bra råd har känts väldigt bra. Jag upplever att rekryterarna på Insight Competence verkligen bryr sig om sina konsulter, att de är genuina och stöttande.

Från konsultuppdrag till fast anställning

Ett konsultuppdrag kan sträcka sig över både kortare och längre perioder och leder i många fall vidare till erbjudande om förlängning. Lukas första konsultuppdrag varade i cirka ett och ett halvt år – tills nästa jobbmöjlighet dök upp i en överraskande fart.

– Det tog nog max tre timmar från det att jag avslutade mitt första konsultuppdrag tills dess att Insight Competence hade fixat en intervju till mitt andra uppdrag vilket är helt otroligt. Det nya uppdraget ledde mig faktiskt tillbaka till min tidigare arbetsplats, och efter cirka fyra månader fick jag erbjudande om fast anställning, berättar han och avslutar:

– Idag känner jag en stor tacksamhet över de erfarenheter jag samlat på mig som konsult och även om jag trivs jättebra med mitt nuvarande jobb så kommer jag sakna gemenskapen under konsultträffarna.

Tre snabba frågor till Victoria och Lukas om konsultlivet:

Hur har ni blivit bemötta som konsulter ute på uppdrag?

Victoria: Jag har blivit väl bemött och känt att jag varit uppskattad. Som konsult kommer du ofta in i ett läge när du verkligen behövs.

Lukas: Jag har alltid känt att jag varit en del av teamet och trivts jättebra. Insight Competence var tydliga från början med att de är måna om att du ska bli behandlad precis som en anställd även om du är konsult på pappret.

Hur skulle ni beskriva Insight Competence med tre ord?

Victoria: Genuina, professionella och erfarna.

Lukas: Jag kan inte hålla mig till tre ord men jag skulle säga välkomnande, hjälpsamma, flexibla, snabba och förstående. De är otroligt duktiga på att matcha rätt person med rätt tjänst!

Har ni några tips till dem som vill prova på konsultlivet?

Lukas: Våga ta steget. Du kommer att träffa många människor och få möjlighet att bygga upp ett nätverk både på arbetsplatsen och under konsultträffarna som Insight Competence anordnar. Kontakter är allt i den här branschen.

Victoria: Bara kör! Att bli konsult ger dig en chans att se olika arbetsplatser och testa på nya roller.

Nyfiken på att gå med i vår Konsultpool? Läs mer eller ladda upp ditt cv för att bli en del av vårt nätverk.

Läs mer och ladda upp ditt CV här

 

Kontakta Evelina Josefsson

På Insight Competence arbetar Evelina som rekryteringskonsult och ansvarar för att hitta nya potentiella kandidater och konsulter till vår Konsultpool.

Läs mer

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Konfidentiellt bolag Sales Manager

Till ett etablerat företag i mediebranschen söker vi nu en Sales Manager, en viktig roll med huvudsakligt ansvar att leda försäljningsteamet.

Läs mer
Paid Social Specialist

Om Tre Kronor Media: Tre Kronor Media grundades i Sverige 2007 och Danmark 2013 som en ny mediebyrå med 100% fokus på våra kunders affärsresultat och ROI. Idag är vi en One-stop-shop, en 360-servicebyrå inom data, adtech, crm, media, insikt och strategi. Vi är en personlig affärspartner driven av vår nyfikenhet för våra kunders verksamhet och vår passion för media. Med vår expertis inom både traditionella och nya medier skapar vi värde för våra kunder. Vi har blivit utnämnda till Årets mediebyrå år 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2023. Vi är också certifierade som en fantastisk arbetsplats 2018, 2019 och 2020. Vårt partnerskap med Making Science stärker vårt tjänsteutbud av digitala möjligheter och genom våra globala mediebyråpartners når vi nya kanaler över hela världen. Vi växer snabbt, och vi letar nu efter nästa lagkamrat till vårt team. Vill du bli en del av vår drivna familj?

Läs mer
Senior Digital Media Planner

Vi letar efter dig som vill spela en nyckelroll i utvecklingen av IPGs kunders digitala närvaro. De är ett team av cirka 75 engagerade marknadsförare, specialister och kundansvariga som arbetar i trevliga och centrala lokaler på Grev Turegatan 11 i hjärtat av Stockholm.

Läs mer