Evelina Josefsson
Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Konsultuppdrag ger dig en unik chans att se olika arbetsplatser

På Insight Competence märker vi tydligt av ett ökat intresse för konsultuppdrag och det bästa vi vet är att få följa kandidater som tar nya steg i karriären. Två personer vi haft glädjen att följa vid mer än ett tillfälle är Victoria Hjort och Lukas Petersson. Här delar de med sig av sina erfarenheter för dig som är nyfiken på konsultlivet.

Konsultpoolen_insight_competence

Konsultlivet – en chans till nya utmaningar och bredare perspektiv

Insight Competence får dagligen in konsultuppdrag inom marknad, media, försäljning och analys. Oavsett om du är frilansare och vill ha hjälp att hitta nästa uppdrag eller helt enkelt bara känner dig redo för nästa steg i karriären så kan konsultrollen passa dig, det kan Victoria Hjort och Lukas Petersson intyga.

– I egenskap av egenföretagare är jag van vid att löpande hitta mina egna uppdrag. Här har samarbetet med Insight Competence underlättat denna process avsevärt och gjort att allt flutit på väldigt smidigt, berättar Victoria.

Hittills har hon anlitats som SEM-specialist av två olika mediebyråer via Insight Competence och berättar att konsultlivet passar henne perfekt:

– Jag tycker det är väldigt kul med nya utmaningar och vill känna att jag hela tiden utvecklas. Att vara konsult har varit mycket lärorikt, jag har fått ett bredare perspektiv eftersom jag behövt anpassa mig till olika arbetssätt och arbetskulturer. Dessutom har jag fått möjlighet att skapa nya kontakter med intressanta personer, berättar hon.

Viktigt att ha en konsultmentor som stöttar under konsultuppdraget

För Lukas Petersson var det inte lika självklart att ta sig an ett konsultuppdrag från första början, men idag är han otroligt glad över att han vågade ta steget.

– Jag hade ett fast jobb som TV-planerare när jag blev kontaktad för en konsultroll inom samma bransch. Först var jag lite fundersam över att skriva på ett kontrakt för en tidsbegränsad anställning vilket jag tror att många tillsvidareanställda kan känna igen sig i, men när jag fick prata med Ellen Ploman-Wolinder på Insight Competence kände jag mig genast trygg. Hon gav en positiv bild av konsultrollen och fick mig att inse att det skulle vara en bra väg för att ta mig framåt i karriären, säger Lukas.

Han påpekar att det känts tryggt genom hela uppdragsperioden, mycket tack vare att du som konsult har ett bollplank att vända dig till:

– Jag och min konsultmentor har haft väldigt bra kontakt. Jag har alltid känt att jag kunnat höra av mig om det varit något jag velat ta upp och att jag mötts av förståelse.

Victoria instämmer:

– Att kunna vända sig till en utomstående som också har erfarenhet från branschen för att få bra råd har känts väldigt bra. Jag upplever att rekryterarna på Insight Competence verkligen bryr sig om sina konsulter, att de är genuina och stöttande.

Från konsultuppdrag till fast anställning

Ett konsultuppdrag kan sträcka sig över både kortare och längre perioder och leder i många fall vidare till erbjudande om förlängning. Lukas första konsultuppdrag varade i cirka ett och ett halvt år – tills nästa jobbmöjlighet dök upp i en överraskande fart.

– Det tog nog max tre timmar från det att jag avslutade mitt första konsultuppdrag tills dess att Insight Competence hade fixat en intervju till mitt andra uppdrag vilket är helt otroligt. Det nya uppdraget ledde mig faktiskt tillbaka till min tidigare arbetsplats, och efter cirka fyra månader fick jag erbjudande om fast anställning, berättar han och avslutar:

– Idag känner jag en stor tacksamhet över de erfarenheter jag samlat på mig som konsult och även om jag trivs jättebra med mitt nuvarande jobb så kommer jag sakna gemenskapen under konsultträffarna.

Tre snabba frågor till Victoria och Lukas om konsultlivet:

Hur har ni blivit bemötta som konsulter ute på uppdrag?

Victoria: Jag har blivit väl bemött och känt att jag varit uppskattad. Som konsult kommer du ofta in i ett läge när du verkligen behövs.

Lukas: Jag har alltid känt att jag varit en del av teamet och trivts jättebra. Insight Competence var tydliga från början med att de är måna om att du ska bli behandlad precis som en anställd även om du är konsult på pappret.

Hur skulle ni beskriva Insight Competence med tre ord?

Victoria: Genuina, professionella och erfarna.

Lukas: Jag kan inte hålla mig till tre ord men jag skulle säga välkomnande, hjälpsamma, flexibla, snabba och förstående. De är otroligt duktiga på att matcha rätt person med rätt tjänst!

Har ni några tips till dem som vill prova på konsultlivet?

Lukas: Våga ta steget. Du kommer att träffa många människor och få möjlighet att bygga upp ett nätverk både på arbetsplatsen och under konsultträffarna som Insight Competence anordnar. Kontakter är allt i den här branschen.

Victoria: Bara kör! Att bli konsult ger dig en chans att se olika arbetsplatser och testa på nya roller.

Nyfiken på att gå med i vår Konsultpool? Läs mer eller ladda upp ditt cv för att bli en del av vårt nätverk.

Läs mer och ladda upp ditt CV här

 

Kontakta Evelina Josefsson

På Insight Competence arbetar Evelina som rekryteringskonsult och ansvarar för att hitta nya potentiella kandidater och konsulter till vår Konsultpool.

Läs mer

Lediga jobb

Vi på Insight Competence är proffs på att matcha ihop rätt person med rätt arbetsgivare. Vi får in nya uppdrag hela tiden och vill gärna träffa dig. Oavsett om du aktivt söker jobb eller om du bara har börjat fundera på nästa steg – hör av dig så bokar vi in ett möte!

Regional Client Manager till Malmö

Upptäck Ljudeffekten! Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning som når fram. Vi är marknadsledare med 5 miljoner lyssnare per vecka live och on demand i radio och poddar. En miljon av dem nås genom Radioplay och Podplay - våra plattformar för tusentals populära podcasts och radioformat som Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro, Älskade psykopat och många fler. Vi utökar nu vårt team och söker en Regional Client Manager som kommer arbeta med försäljning mot våra direktkunder i Malmö med omnejd. Vi söker främst dig som bor i närheten men är även intresserade av dig som bor i en annan stad. Du kommer att arbeta självständigt och i team, med stort stöd av en mycket erfaren organisation, fantastiska kollegor, starka varumärken samt en väl utvecklad försäljningsprocess och metodik. Placeringsort: Malmö.

Läs mer
Analytiker

Vill du arbeta som Analytiker i en dynamisk och internationell miljö där du ges möjlighet att bidra till Plan International Sveriges arbete med att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor? Då har vi tjänsten för dig. Vårt mål är att ha Sveriges nöjdaste givare och du är en nyckelperson för att nå dit. Vi söker en erfaren analytiker som ska spela en avgörande roll i att verkställa vår datadrivna strategi och att optimera våra insatser genom effektiv analys av såväl externa datakällor som CRM-data, på både kort och lång sikt. Ett strategiskt och operativt arbete för att kvalitetssäkra och maximera värdet av vår data samt att stödja strategiska affärsbeslut med hjälp av insikter från analysen. Vi lägger högst värde vid din personlighet och att du är en god lagspelare. Placeringsort Hammarby sjöstad, Stockholm.

Läs mer
Sales and Order Administrator

Help Us Create What Can’t Be Done Everything we do at Samsung is driven by an unyielding passion for excellence—and an unfaltering commitment to develop the best products and services on the market. In today’s fast-paced global economy, change is constant, and innovation is critical to a company’s survival. As we have done for 80 years, we set our sights on the future, anticipating market needs and demands so we can steer our company toward long-term success. As Sales and Order Administrator, you will have an integral part in ensuring we stay on top of the market and continue to enrich and simplify the consumers’ lives.

Läs mer