Maria Bergholtz
Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

”Better Together” Insight Competence grundare Maria Bergholtz i en årskrönika

Alla i Sverige har påverkats på ett eller annat sätt, och många har haft det extremt tufft. Våra tankar går självklart till dem. För Insight Competence har våra anställdas hälsa varit prioritet ett, och stora delar av året har alla jobbat hemifrån. Under en kort period var flera permitterade men redan i slutet av sommaren började alla jobba heltid igen då behovet av våra tjänster ökade.

Insight Competence medarbetare

Redan när pandemin slog till i början av mars hade vi inställningen att agera som att det bara fanns en väg ut ur pandemitillståndet och det var att satsa oss ur den här krisen. Hur skulle det då gå till? Ja här lade vi både tid och energi på att tänka nytt, hur kan vi som företag stå starkast kvar när detta blåst över? Vi har behövt ställa om vårt arbetssätt och alla har blivit ansvariga för försäljning.

Hitta nya vägar

Jag tror att samarbete är en av det viktigaste egenskaperna som vi människor besitter. I en kris blir det ännu viktigare. Vi har hittat nya samarbeten i form av nya partners som erbjuder kompetens inom områden vi tidigare inte varit verksamma inom, exempelvis IT. Detta för att kunna erbjuda våra kunder en mer heltäckande rekryterings- och bemanningslösning. Vi har också valt att stödja initiativet ”Håll Sverige igång” där vi erbjuder kostnadsfri stöttning och coachning till både arbetssökande kandidater, och rekryterande arbetsgivare.

I en tid av stora kostnadsbesparingar har vi under hösten sett att många bolag behövt se över sin personalstyrka. Trots varsel har företagen haft ett behov av förstärkning, ofta med en annan kompetens än tidigare. Vi har därför hyrt ut oss själva för inhousearbete på kundens HR-avdelning, som ett led i att arbeta snabbfotat, kvalitativt och nära våra kunders verksamheter. Lösningen har uppskattats enormt av våra kunder, som i vissa fall av kostnadsskäl inte kunnat ta in konsulthjälp för varje separat uppdrag.  Att vi på Insight Competence har klarat oss så pass bra trots allt beror på det fantastiska team vi är. Vi jobbar efter begreppet ”Better Together”. Att vi tillsammans som team har stöttat och hjälpt varandra genom att komma fram till nya affärsmöjligheter har varit vår framgång. Vi har inte suttit stilla och väntat på att det ska blåsa över,utan vi har agerat!

Att ställa om

Jag har också startat en podcastmed fantastiska Andrea Pohl, en podd där vi lyfter frågeställningar som handlar om människan i förändring. Jag väljer att se tillbaka på året 2020 som ett läroår. Oj vad vi har lärt oss och utvecklat oss själva och vår affär. Att bara ställa om från att ena dagen sitta på kontoret och träffa kunder och kandidater till att över en natt sköta allting hemifrån. Men vi har visat både oss själva – och våra kunder – att allting är möjligt. Med rätt inställning så kommer vi att fortsätta nå framgång trots en pandemi. Det gäller att ha rätt personer med rätt inställning ombord på skutan, och det är precis vad jag har och det är det som gör oss till det fina bolag som vi faktiskt är! Många av våra kunder har varit med sedan starten 2016 och vi gläds åt att ha fått fortsatt förtroende att hjälpa dem att hitta nya talanger. Men lika roligt ska det bli att det kommande året utveckla våra samarbeten med de kunder som tillkommit under detta på många sätt mörka år.

Nu ser vi fram emot ett ljusare 2021 där vi förhoppningsvis kan träffas
som vanligt!

Maria Bergholtz, VD, Insight Competence

Kontakta Maria Bergholtz

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer

93. Lägg upp en plan

I säsongens sista avsnitt planeras det framåt genom livets förändringar i både arbete och privatliv. Tjejerna omfamnar utmaningarna och ser fram emot att lägga upp en plan för framtiden. Vad gör du för att planera framåt och hur hanterar du förändringar? Pohl & Bergholtz önskar er en underbar sommar!

Lyssna här