Maria Bergholtz
Lediga jobbRekrytering & bemanningKontakta oss!

Amelia Adamo till Insight Competence

Pressrelease; 

Tidningsdrottningen Amelia Adamo med tunga meriter från bland annat Aftonbladet, Amelia, Veckorevyn, Bonniers Veckotidningar och M-magasin går in i styrelsen för prisbelönade konsult- och rekryteringsföretaget Insight Competence.

”Jag vill inte sitta på läktaren, jag vill vara med i omklädningsrummet” – Amelia Adamo.

Amelia Adamo med Insight Competence VD, Maria Bergholtz

Nykomling blir belönad aktör

Insight Competence har på några få år gått från nykomling till uppmärksammad och belönad aktör inom rekryteringsbranschen. Vd Maria Bergholtz blev under våren utsedd till Årets företagare i Stockholm stad av Företagarna. Insight Competence var även finalist i tävlingen Årets Bemanningsföretag 2021 och under pandemin har omsättningen ökat kraftigt för bolaget.

Insight Competence rekryterar redan till kända mediebolag som TV4, Spotify och Bonnier. Nu vill man ta nästa steg genom att ta in rutinerade tidningsdrottningen Amelia Adamo i styrelsen för bolaget.

”Jag har sagt till mig själv och andra att jag ska trappa ned men när Maria hörde av sig kändes det helt rätt. Om jag kan bidra med något är det bra men jag gör även detta för att lära mig själv något, inte minst kring den snabba digitala utvecklingen som rekryteringsbranschen går genom” säger Adamo som genom sin långa karriär som chef i tidningsvärlden har en hel del åsikter om rekrytering.

”Det är inte helt lätt med rekrytering och tidigare lade man mest ned tid på chefspositionerna. Idag är sökningen och arbetet med att få fram rätt kandidater förfinad och mer personlig och det är en bra utveckling. Men fortfarande finns det fördomar mot till exempel äldre personer som sållas bort och inte får chansen. Det vill jag ändra på”,  säger Amelia Adamo

En dröm går i uppfyllelse

För bolagets vd Maria Bergholtz är rekryteringen av Amelia Adamo en dröm som går i uppfyllelse. ”Jag har beundrat Amelia på håll länge och är imponerad över allt hon åstadkommit. Jag behöver inte få in någon som kan rekrytering, det kan vi andra. Amelia ska tillföra affärsmannaskap, erfarenhet och en tuffare stil. Vi vill bygga olikheter i styrelsen och med Amelia får vi exakt det, säger Maria Bergholtz.

Pressrelease av: Presskontakt Daniel Lagerqvist 0790-60 56 62

Denna pressrelease har uppmärksammats av Dagens Media som har gjort en intervju med Amelia Adamo kring detta uppdrag.

 LÄS HELA INTERVJUN 

Kontakta Maria Bergholtz

Maria Bergholtz, grundare och VD för Insight Competence har över 20 års erfarenhet i mediebranschen inom försäljning, kundansvar och rekrytering. Relationer och försäljning ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar verkligen utmaningen att hitta rätt kompetens och personlighet till rätt uppdrag.

Läs mer

Nyheter

Ta tag i din ledarskapsutmaning med Maria Bergholtz
Ta tag i din ledarskapsutmaning med Maria Bergholtz
Läs mer
Sluta rid på ert varumärke – Det är dags att bli en arbetsplats som alla drömmer om
Sluta rid på ert varumärke – Det är dags att bli en arbetsplats som alla drömmer om
Läs mer
Ta referenser på din nya arbetsgivare innan du tackar ja
Ta referenser på din nya arbetsgivare innan du tackar ja
Läs mer
Joakim Johansson, VD Universal Music Group om att rekrytera HR-Direktör
Joakim Johansson, VD Universal Music Group om att rekrytera HR-Direktör
Läs mer