Amelia Adamo till Insight Competence

13 september, 2021

Pressrelease: Tidningsdrottningen Amelia Adamo med tunga meriter från bland annat Aftonbladet, Amelia, Veckorevyn, Bonniers Veckotidningar och M-magasin går in i styrelsen för prisbelönade konsult- och rekryteringsföretaget Insight Competence.

”Jag vill inte sitta på läktaren, jag vill vara med i omklädningsrummet” säger Amelia Adamo.

Amelia Adamo med Maria Bergholtz, VD & grundare för Insight Competence

Nykomling blir belönad aktör

Insight Competence har på några få år gått från nykomling till uppmärksammad och belönad aktör inom rekryteringsbranschen. Vd Maria Bergholtz blev under våren utsedd till Årets företagare i Stockholm stad av Företagarna, var finalist i tävlingen Årets bemanningsföretag 2021 och har under pandemin har omsättningen ökat kraftigt för bolaget.

Insight Competence rekryterar redan till kända mediebolag som TV4, Spotify och Bonnier. Nu vill man ta nästa steg genom att ta in rutinerade tidningsdrottningen Amelia Adamo i styrelsen för bolaget.

”Jag har sagt till mig själv och andra att jag ska trappa ned men när Maria hörde av sig kändes det helt rätt. Om jag kan bidra med något är det bra men jag gör även detta för att lära mig själv något, inte minst kring den snabba digitala utvecklingen som rekryteringsbranschen går genom” säger Adamo som genom sin långa karriär som chef i tidningsvärlden har en hel del åsikter om rekrytering.

”Det är inte helt lätt med rekrytering och tidigare lade man mest ned tid på chefspositionerna. Idag är sökningen och arbetet med att få fram rätt kandidater förfinad och mer personlig och det är en bra utveckling. Men fortfarande finns det fördomar mot till exempel äldre personer som sållas bort och inte får chansen. Det vill jag ändra på.”

En dröm går i uppfyllelse

För bolagets vd Maria Bergholtz är rekryteringen av Amelia Adamo en dröm som går i uppfyllelse.

”Jag har beundrat Amelia på håll länge och är imponerad över allt hon åstadkommit. Jag behöver inte få in någon som kan rekrytering, det kan vi andra. Amelia ska tillföra affärsmannaskap, erfarenhet och en tuffare stil. Vi vill bygga olikheter i styrelsen och med Amelia får vi exakt det, säger Maria Bergholtz.

Pressrelease av: Presskontakt Daniel Lagerqvist 0790-60 56 62

Denna pressrelease har uppmärksammats av Dagens Media som har gjort en intervju med Amelie kring detta uppdrag. Här kan du läsa hela intervjun.

Insight Competence är ett konsult- och rekryteringsföretag inom marknad, media, försäljning och tech. Vi erbjuder skräddarsydd rekrytering genom headhunting och executive search och har själva suttit på många av de roller vi rekryterar till. Vårt solida nätverk men framför allt vår förståelse för marknaden gör oss till de specialister som vi är. Vi lever efter devisen att det finns en plats åt alla. Konsten är att matcha rätt person med rätt arbetsgivare. Efter lång erfarenhet har vi blivit duktiga på just detta.

Vill du veta mer om oss och vad vi kan göra för din rekrytering? Läs mer här och kontakta oss idag!

Letar du nytt jobb i Stockholm och på jakt efter nästa steg i din karriär och vill se våra lediga jobb? Här hittar du alla lediga jobb och vi söker alltid efter drivna konsulter till vår konsultpool och vår mediepool.

Fler nyheter

Amelia Adamo till Insight Competence

Pohl & Bergholtz i ett nytt avsnitt – Hur känner man igen en narcissist?

Personlighetstester vid rekrytering- En het potatis och en branschdelare